Prvá júnová grilovačka

Dokonalá kombinácia kvalitných surovín a korenín, vynikajúca chuť a vôňa a zaujímavé recepty od šéfkuchára Daniela Hrivňáka a foodblogera Michala Hornického budú v tomto lete zárukou vašich grilovacích úspechov.

Nechajte sa inšpirovať a ochutnajte hit tohto leta HOT DOG!
Aj v tejto sezóne vám prinášame chutné novinky s vysokým podielom nad 80 % mäsa a originálnymi receptúrami z GRIL a PREMIUM produktov. Tieto prémiové produkty sú určené nielen náročným spotrebiteľom, ale všetkým, ktorí si radi pochutnajú na kvalitnom mäse.

Alpský Hot Dog podľa Daniela Hrivňáka

P O T R E B U J E T E: 4 ks Alpskej klobásy Mecom, 1 – 2 plátky slaniny Bacon Mecom, 1 veľká bageta, 1 červená paprika, 8 plátkov baklažánu, 4 PL syru ricotta, Soľ, korenie, pažítka, olivový olej

P O S T U P:
Bacon Mecom upečieme na grile a necháme vychladnúť. Následne posekáme a zmiešame so syrom ricotta, dochutíme soľou a korením. Nakrájaný baklažán nasolíme a necháme odstáť cca 15 minút a následne ugrilujeme spolu s paprikou. Takto ugrilovanú zeleninu pokvapkáme olivovým olejom. Papriku nasekáme na tatar, zmiešame s pažítkou a dochutíme. Následne ugrilujeme Alpskú klobásu. Na grile zohriatu bagetu natrieme slaninovou ricottou, naplníme ugrilovanou klobásou, grilovaným baklažánom a tatarom z papriky.

Mini hot dog s trhaným hovädzím mäsom (10 ks) podľa Michala Hornického

P O T R E B U J E T E: Debrecínske klobásky Mecom, 1 000 g hovädzieho krku, steakové korenie, 1 biela cibuľa, 500 ml nesolený zeleninový vývar, 500 ml vašej obľúbenej barbeque omáčky, chili / chili pasta, Olej, kyslá smotana, koriander, 10 ks hot dogové žemle

P O S T U P:
Do mäsa vmasírujeme steakové korenie. V panvici rozpálime olej a mäso z každej strany krátko opražíme, aby sme ho uzavreli. Mäso vyberieme na bok. V rovnakej panvici na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Do pekáča alebo do hrnca, ktorý je vhodný na pečenie v rúre, vložíme mäso a cibuľku. Podlejeme vývarom a barbeque omáčkou. Všetko v hrnci premiešame a pečieme asi 3 hodiny pri 150 °C. Po 3 hodinách pekáč vyberieme a mäso otočíme, aby bola v omáčke namočená aj druhá polovica. Pečieme ďalšie 2-3 hodiny.
Po upečeni mäso vyberieme a vidličkou ho ešte horúce potrháme. V prípade, ak sú časti mäsa dlhé, nožom ich môžeme pokrájať.

Omáčku, ktorá nám zostala v pekáči vychladíme a zrazenú masť odoberieme. Omáčku opäť zohrejeme a podľa chuti dosolíme, prípadne pridáme čili alebo čili pastu. Omáčku a trhané hovädzie zmiešame dokopy.
Debrecínske klobásky uvaríme alebo ugrilujeme.
Do žemle vložíme trochu trhaného mäsa, debrecínsku klobásku a opäť trochu trhaného mäsa. Polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a posypeme koriandrom.

Hot dog a la Sicília

P O T R E B U J E T E: 4 ks ciabatty , 4 ks Sicílskej klobásy Mecom, 200 g strúhanej mozzarelly, 1 menší baklažán, čerstvá bazalka, soľ

Sicílske pesto
4 veľké paradajky
100 g nakladaných sušených paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček bazalky
100 g lúpaných mandlí
125 ml panenského olivového oleja
2 čl kaparov
2 pl čiernych olív
Čili paprička (podľa chuti)
50 g jemne nastrúhaného parmezánu

P O S T U P:
Sicílske pesto:
Paradajky zľahka prekrojíme do kríža a vložíme na pár minút do vriacej vody. Necháme vychladnúť, olúpeme, odstránime semienka a nakrájame. Čerstvé a sušené paradajky, cesnak, bazalku, lúpané mandle, kapary, čierne olivy a čili papričku vložíme do mixéra a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Do zmesi pridáme ricottu, parmezán a a olivový olej podľa potreby a premiešame.

Baklažán nakrájame na 5 mm tenké plátky, osolíme a necháme 15 – 30 minút vypotiť a usušíme papierovou utierkou. Baklažán a klobásky z oboch strán ogrilujeme.

Ciabattu rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a obe strany potrieme vrstvou pesta, pridáme vrstvu grilovaného baklažánu, ešte horúcu klobásku, zasypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dozdobíme pestom a čerstvou bazalkou.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.