Letná grilovačka s originálnymi receptami!

Napísal Palma, Hellmans 21. jún 2016

Chystáte grilovačku alebo záhradnú párty a vyberáte menu? Pochváľte sa chutnou novinkou! Palma pre vás pripravila niekoľko skvelých receptov, s ktorými zaručene zabodujete u rodiny i priateľov.

Výnimočnú chuť šťavnatému grilovanému mäsu, zelenine a dokonca aj ovociu dodajú oleje Raciol s bylinkami. S výberovými bylinkovými repkovými olejmi môžete marinovať, grilovať, dochucovať teplé i studené jedlá – skrátka, experimentujte a užívajte si to najchutnejšie leto!

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
(4 porcie)

P O T R E B U J E T E: 2 strúčiky cesnaku, 300 ml piva, 60 ml medu , 1 ČL dijonskej horčice, 60 ml sójovej omáčky, čierne mleté korenie, 4 kuracie prsia nakrájané na kocky
3 červené cibule, 1 PL Raciol chilli, paradajky, bazalka, petržlenová vňať na posypanie

P O S T U P:
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu. Pridajte kuracie prsia a marinujte ideálne cez noc.
Červenú cibuľu nakrájate na štvrtinky a striedavo napichujte s marinovaným mäsom na grilovaciu ihlicu. Grilujte z každej strany a počas grilovania potierajte marinádou. Grilujte, pokiaľ mäso nie je dobre opečené. Na záver posypte nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Grilované steaky
(4 porcie)

P O T R E B U J E T E: 4 steaky (ideálne hovädzia roštenka) , soľ, korenie
Rozmarín, olej Raciol chilli, paradajky, bazalka

P O S T U P:
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár minút, kým mäso nechytí kôrku a je upečené podľa vašej chuti.
Na záver osoľte a okoreňte, nechajte chvíľu odstáť a podávajte.

Grilovaný hamburger so slaninkou a modrým syrom
(4 porcie)

P O T R E B U J E T E: 4 x 150 g mletého hovädzieho mäsa (ideálne krk), 1 PL worchestrovej omáčky, 1 PL dijonskej horčice, 4 žemle , 8 plátkov slaniny, 4 PL majonézy alebo bieleho jogurtu, 150 g syra s modrou plesňou, 1 cibuľa, pár listov čerstvého šalátu, 1 PL oleja Raciol, paradajky, cesnak, bazalka, soľ, čierne mleté korenie

P O S T U P:
Zmiešajte mleté mäso s worchestrovou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením. Z mäsa vytvarujte hamburgre, a tesne pred grilovaním ich osoľte. Grilujte na troche oleja na grilovacej platni z jednej aj z druhej strany. Keď mäso obrátite na druhú stranu, vrch hamburgeru posypte nastrúhaným syrom s modrou plesňou.
Zvlášť ugrilujte slaninku, krúžky cibule a hamburgerovú žemľu.
Spodnú polovicu žemle natrite majonézou, dajte mäso, potom cibuľku, slaninu a nakoniec list šalátu. Prikryte vrchnou polovicou žemle a podávajte.

Grilovaná zelenina so syrom halloumi
(4 porcie)

P O T R E B U J E T E: 1 baklažán, 2 stredne veľké cukety, 1 žltá paprika, 1 červená paprika, 250 g syru halloumi (alebo iný syr na grilovanie), pár lístkov čerstvej bazalky, olej Raciol bazalka

Na bazalkové pesto: 100 g čerstvej bazalky, 60 g parmezánu, 30 píniových orieškov, 2 strúčiky cesnaku, 80 ml oleja Raciol bazalka, soľ

P O S T U P:
Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a grilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky a tiež grilujte z každej strany.
V mažiari spolu podrvte bazalku, píniové oriešky a cesnak. Pridajte nastrúhaný parmezán a zalejte olejom.
Grilovanú zeleninu a syr dajte na tanier, pokvapkajte pestom, ozdobte čerstvou bazalkou a pokvapkajte olejom.

Grilovacie tipy

Správna marináda alebo grilovacia omáčka z vás dokáže počas dvadsiatich minút spraviť miláčika davu a hviezdu večera. Aby to bolo naozaj tak, vyskúšajte jednu zo štyroch nových prémiových omáčok Hellmann´s, ktoré prichádzajú s inšpiráciou hneď zo štyroch kontinentov sveta.

Brazilian Spicy Churrasco, Australian Sweet Grill, Japanese Sticky Yakiniku či American Smokey BBQ – už názvy samé predpovedajú chuť diaľky, exotiky a jedinečného gastronomického zážitku. Využívať ich pritom môžete ako marinády, tak aj klasické grilovacie omáčky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.