Sladké pečenie k MDD

Ak máte doma menšie deti, môžete im upiecť sladké tortičky v tvare zvieratiek - pandy či kráľa zvierat, alebo ich zapojiť do pečenia a zažiť tak deň plný zábavy.

Torta panda pre deti

Náročnosť: 1 bábovka, doba prípravy: asi 30 minút, doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 kusov

P O T R E B U J E T E :

Na svetlé cesto: 1 balenie Muffinov s čokoládovými kúskami Dr.Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce

Na tmavé cesto: 1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami Dr.Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleja, 1 vajce

Na náplň: 250 ml smotany na šľahanie, 250 g polotučného tvarohu, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 50 g práškového cukru

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 2 kusy okrúhlych sušienok

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm)

P O S T U P:

1. Na prípravu svetlého cesta vysypeme zmes na prípravu muffinov do misy. Pridáme vodu, olej, vajce a pripravíme podľa návodu na obale. Tmavé cesto pripravíme rovnakým spôsobom ako svetlé cesto, avšak s použitím zmesi na čokoládové muffiny. Svetlé cesto premiestnime do vymastenej a múkou vysypanej formy. Na hornú polovicu svetlého cesta lyžicou premiestnime tmavé cesto (podľa obrázka). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

2. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
3. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a cukrom a zľahka vmiešame šľahačku.
4. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Dve polievkové lyžice náplne odoberieme nabok. Zvyšnú náplň rozotrieme na spodný diel korpusu a priklopíme vrchným dielom. Zo zvyšnej náplne vytvoríme lyžicou oči.
5. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Sušienky namočíme do polevy, necháme stuhnúť a zasunieme do náplne po stranách ako uši. Zvyšnou polevou vytvoríme oči a papuľku.

Torta kráľa zvierat

Doba prípravy: asi 30 minút, doba pečenia: asi 45 minút

P O T R E B U J E T E :

Na cesto: 150 g mäkkého masla alebo margarínu, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 5 žĺtkov, 100 g rozpustenej čokolády na varenie, 5 bielkov, 90 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 100 g mletých orechov

Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker, 250 ml mlieka, 300 g mäkkého masla, 3 zarovnané PL práškového cukru, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na ozdobenie: ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou, štetec

P O S T U P:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2-3

Doba pečenia: asi 45 minút

2. Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼ náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.

3. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.