Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. Nielenže obsahujú celý rad vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a nenasýtené mastné kyseliny, sú tiež dokonalou náhradou mäsových, mliečnych a vaječných bielk...
Kto by nemiloval, nugát, karamel a oriešky? Nechajte sa inšpirovať nenáročnými receptami, ktoré potešia celú vašu rodinu. Na svoje si prídu deti, ktoré zbožnújú cukríky a doma pripravené karamelky sú to pravé,...
Slovenská bryndza by mala byť súčasťou každého zdravého jedálnička. Každý gram liptovskej bryndze obsahuje prospešné mikroorganizmy, vápnik, ktorý podporuje normálny energetický metabolizmus a ďalšie zdrav...
Mak siaty (Papaver somniferum) je jednoročná olejnatá rastlina. Na našom území je považovaný za tradičnú slovenskú plodinu, napriek tomu, že sa k nám dostal až začiatkom 19. storočia. Jeho ddrody delí...
Prvotriedny slovenský syr si môžete pripraviť aj doma. Trúfnete si? Poznáme syry prírodné a syry tavené.Prírodné syry sa v vyrábajú tak, že sa bielkovina mlieka vyzráža a oddelí sa rozpustná časť mlieka –...
Vegánstvo a vegetariánstvo je stále populárnejším spôsobom životného štýlu, ide ale o veľmi špecifické spôsoby stravovania. Kampaň „Rastlinný pondelok“, existuje už viac ako 100 rokov, nepresadzuje vegetariánst...
Dr. Oetker k nám prináša svetovú špecialitu, zmes na pečenie Pavlovu tortu, s ktorou máte istotu, že sa vždy podarí. Ale aký príbeh sa skrýva za jej vznikom?  Nechajte sa inšpirovať aj...
Tento rok nám začalo pôstne obdobie pred Veľkou nocou 6. marca a potrvá do 18. apríla. Tí, čo dodržiavajú pôst v tomto období, to robia dobrovoľne a netýka sa to len chutných pokrmov, ale aj iných pôžitkov. Nec...
Prekvapte svoju polovičku touto zdravou čokotortou, veď láska predsa ide cez žalúdok. Na jej prípravu potrebujete len pár ingrediencií, takže ju máte hotovú raz-dva a úspech zaručený. 
Pôvod pizze je zložitý a neistý. Prvá písomná zmienka o "pizze" ako ju dnes sčasti poznáme, sa vzťahuje k regiónu Lazio z mesta Gaeta v strednom Taliansku z roku 997. Od začiatku 13. storočia bolo toto jedlo ro...
Valentín – deň, keď sa vyznáva láska, je po roku opäť tu. Aby si zamilované páry mohli vyjadriť náklonnosť, kvetinárstva, cukrárne a reštaurácie majú po celý deň plno. Vedeli ste, že romantickú večeru plán...
Či už ste na vegetariánsku stravu prešli dávno, alebo len skúšate tento životný štýl, určite by ste mali skúsiť niektoré netradičné recepty. Tieto recepty vám ukážu nové chute a možnosti kombinácie potraví...
Wafle pripravujeme väčšinou so sladkými prílohami, na ktorých nesmie chýbať šľahačka. Pripravili sme pre vás recept so slanou prílohou. Druhý recept je rovnako slaný s cesnakom, ktorým môžete nahradiť obľúbené...
Dajte stretnutiam s priateľmi či rodinou ten správny punc. Prekvapte ich niečím novým, originálnym a chutným. Inšpirujte sa horúcimi receptami s Karpatské KB škorica a klinček, ktoré podčiarknu výnimo...
Každé ročné obdobie so sebou prináša iné recepty. Počas jesene a zimy častejšie varíme strukoviny a výdatnejšie jedlá, ktoré nás zasýtia a zahrejú. Nechajte sa inšpirovať šošovicovou polievkou s klobáskou, hliv...
Za objavenie zemiakov vďačíme španielskemu rytierovi neblahej povesti Gonzales Jimenez de Quesadovi a jeho skupine vojakov, ktorí túto hľuzu objavili v dnešnej Kolumbii v osade Sorokoto.
Jesenné obdobie so sebou prináša nielen daždivé a pochmúrne počasie, ale aj krásne farby a mnoho darov prírody. Ak máte radi huby a tekvice, tak jeseň je pre vás tá pravá.
Sent Sovi je jedna z najstarších kuchárskych kníh z 12. storočia, v ktorej sa nachádzajú zmienky o katalánskom kuchárskom umení. Receptúry boli ovplyňované arabskou, germánskou a galskou kuchyňou.