...sú pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; no ako sekané, mleté, v podobe pasty či masla môžu výrazne zjemniť a ozvláštniť chuť mnohých jedál. Para orechy , oriešky kešu, píniové oriešky, pekanové orechy,...
Chuť a kvalita olivového oleja závisí od celého radu faktorov, ktorými sú samotná odroda olív, ich pôvod, stupeň zrelosti pri zbere, spôsob zberu, skladovania a lisovania...
Na rýchlovarnú kanvicu nedáme v kuchyni dopustiť. Vďaka nej máme vodu na čaj i kávu zovretú za chvíľočku. Na trhu je k dispozícii mnoho rôznych modelov, vy však varte vodu v skle, takže prevarená...
Doby, kedy školské desiaty tvorili dva krajce chleba a niečo medzi tým, sú už dávno preč. A to je jediné dobre. Na druhej strane od bežného prijateľného chleba sme sa posunuli k farbenému pečivu plnému che...
Tento rok vinohradníci hlásia bohatú úrodu hrozna. Opäť tu máme čoskoro obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použi) nielen k príprave slovenských halu...
Najstaršie čajníky, ktoré poznáme, sú čínskeho pôvodu. Boli to malé, červené, kameninové nádoby vyrobené v okolí Šanghaja okolo roku 1500. Staré čínske kameninové nádoby na čaj sa po rozšírení čaju začali...
Ranná káva patrí k rituálom väčšiny ľudí. Bez šálky tejto horúcej vzpruhy si svoj začiatok dňa už nevieme ani predstaviť. Nie každý však môže alebo chce piť klasickú kávu. 
Mikróby nás obklopujú všade a sú súčasťou nášho tela aj nášho života, bez ktorých by sme nemohli existovať zároveň nám vedia aj strpčiť život.V potravinách sa nachádzajú rozličné mikróby, ktoré sú pôvodcom infe...
Zdravý životný štýl je pre mnohých ľudí veľmi dôležitý. Veľa cvičiť, pobyt na čerstvom vzduchu, málo stresu a dobrá nálada určite nikomu neublížia. Aj keď nie všetci sledujú, ktorá potravina je najzdr...
Aperol, taliansky ikonický horko-sladký aperitív oranžovej farby, tento rok oslavuje svoje 100. výročie. Aperol, ktorý je svojou chuťou známy na celom svete a umiestnil sa na 9. mieste v zozname najpr...
Veríme tomu, že na vašich grilovaných rebierkach si hostia pochutili, ale ak skúsite tento zlepšovák, olížu si všetky prsty a nedočkavo sa budú pozerať po ďalšom kúsku. Ich chuť totiž bude luxusná! Nový ko...
Jasné tvary, vysoko kvalitné materiály, detailné spracovanie a intuitívne ovládanie, to sú prvky konceptu dizajnu generácie 7000, realizované v štyroch novonavrhnutých radoch a troch farebných prevedeniach, aj...
Staršie generácie si ešte pamätajú časy, kedy sa pred Vianocami stálo v dlhých radoch pred obchodmi kvôli chutným banánom, či pomarančom. Za posledné desaťročia sa dostupnosť potravín výrazne zlepšila.&nbs...
Väčšina z nás sa nad každodennou prípravou čaju vôbec nezamýšľa, ale aj tento úkon má svoje pravidlá, ktoré sa v záujme výsledku oplatí dodržiavať. Pravdepodobne každý pozná anglickú "posadnutosť" čajom o...
Superpotraviny sú aktuálne modernou témou. Aká je pravda o superpotravinách a sú to predovšetkým exotické plodiny alebo ich nájdeme aj u nás doma? Prečítajte si našich 7 tipov na známe i menej známe superpotrav...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...
Ázijská kuchyňa je u nás populárna už roky a my sme u šéfkuchára siete EDO KIN zistili, čím to je. Rozprávali sme sa aj o mýtoch, ktoré sa s ňou spájajú. Napríklad, že jej hlavným...