Slováci v rokoch 2017  a 2018 skonzumovali najviac rybieho mäsa za poslednú dekádu. Zo sladkovodných rýb pritom vedú kapor a pstruh, z morských rýb sú na prvých priečkach údená mak...
A vedeli ste, že na to aby ste si víno správne vychutnali, by nikdy nemala na vašom stole chýbať voda, ktorá nechá vyniknúť jeho chuťové vlastnosti? Voda prináša niekoľko významných benefitov, a ...
Cestoviny a jedlá z nich sú súčasťou jedálnička ľudí po celom svete. Obľubu si získali najmä tým, že sa dajú rýchlo a ľahko pripraviť a poskytujú prakticky neobmedzenú možnosť variácií. ...
Pod názvom tekvica sa skrýva celá "rodina" severoamerických rastlín - od obrovskej tekvice veľkoplodej cez "ozdobné" patizóny až po hadovité cukíny. Dužina tekvice (bohatá na vodu a vlákninu) podporuj...
Chcete si pochutnať na pštrosom, jeleňom , jahňacom mäse, či vynikajúcich  steakoch? Farmhouse prichádza s mäsovými novinkami výhradne zo Slovenska.
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby. Orechy by nemali chýbať na žiadnom stole. 
Teplé, cez slamku či v dvojdecových pohároch. Aj takto naservírované pivo môže skončiť na vašom stole. Nehovoríme pritom o žiadnom faux pas, ale o kultúre pitia piva, ktorá je v každej krajine iná.
Aktuálna reprezentatívna stovka slovenských vín je od 1. októbra prístupná v Apponyiho paláci. Top 100 najlepších slovenských vín na jednom mieste je zároveň ukážkou kvality, rôznorodosti a tradície vinohradníc...
...sú pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; no ako sekané, mleté, v podobe pasty či masla môžu výrazne zjemniť a ozvláštniť chuť mnohých jedál. Para orechy , oriešky kešu, píniové oriešky, pekanové orechy,...
Chuť a kvalita olivového oleja závisí od celého radu faktorov, ktorými sú samotná odroda olív, ich pôvod, stupeň zrelosti pri zbere, spôsob zberu, skladovania a lisovania...
Na rýchlovarnú kanvicu nedáme v kuchyni dopustiť. Vďaka nej máme vodu na čaj i kávu zovretú za chvíľočku. Na trhu je k dispozícii mnoho rôznych modelov, vy však varte vodu v skle, takže prevarená...
Doby, kedy školské desiaty tvorili dva krajce chleba a niečo medzi tým, sú už dávno preč. A to je jediné dobre. Na druhej strane od bežného prijateľného chleba sme sa posunuli k farbenému pečivu plnému che...
Tento rok vinohradníci hlásia bohatú úrodu hrozna. Opäť tu máme čoskoro obdobie hodov a vinobrania, s ktorým sa spája aj ochutnávka burčiaku. Ako vzniká a kedy je najkvalitnejší na konzumáciu, to všetko nájdete...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použi) nielen k príprave slovenských halu...
Najstaršie čajníky, ktoré poznáme, sú čínskeho pôvodu. Boli to malé, červené, kameninové nádoby vyrobené v okolí Šanghaja okolo roku 1500. Staré čínske kameninové nádoby na čaj sa po rozšírení čaju začali...
Ranná káva patrí k rituálom väčšiny ľudí. Bez šálky tejto horúcej vzpruhy si svoj začiatok dňa už nevieme ani predstaviť. Nie každý však môže alebo chce piť klasickú kávu. 
Mikróby nás obklopujú všade a sú súčasťou nášho tela aj nášho života, bez ktorých by sme nemohli existovať zároveň nám vedia aj strpčiť život.V potravinách sa nachádzajú rozličné mikróby, ktoré sú pôvodcom infe...
Zdravý životný štýl je pre mnohých ľudí veľmi dôležitý. Veľa cvičiť, pobyt na čerstvom vzduchu, málo stresu a dobrá nálada určite nikomu neublížia. Aj keď nie všetci sledujú, ktorá potravina je najzdr...