Niektoré potraviny zdraviu prospievajú a iné škodia... Predpoklad, že čo škodí, viac chutí, už dávno neplatí; stačí si predstaviť napríklad chutne pripravené zemiaky...
Začína sezóna, na ktorú sa tešia všetci milovníci špargle; pokiaľ však patríte k tým, ktorí nevedia, ako s touto zeleninou "naložiť"...
Ovocie nezvyčajných tvarov, vôní a chutí sa stále častejšie ocitá na našich stoloch - ako súčasť dezertu alebo ako súčasť hlavného jedla.
Poznáte charakteristickú vôňu liečivého feniklového čaju? Fenikel je nielen známe korenie, ale aj liek, ktorý sa opäť dostáva do pozornosti...
Zázvor má liečivé účinky a široké využitie v medzinárodnej kuchyni, najčastejšie sa pridáva do mäsových jedál, marinád na divinu a taktiež do likérov.
Pre zdravých ľudí s nadváhou je týždenná hroznová diéta ideálny spôsob ako znížiť svoju telesnú hmotnosť a pritom sa dobre a zdravo najesť...
Po dlhej zime vitamínu C nikdy nie je nazvyš. Preto by sme mali využívať všetky jeho zdroje, ktoré sa nám núkajú.
Letné obdobie prináša so sebou vysoké teploty, ktoré potraviny ťažko znášajú. Kazia sa oveľa rýchlejšie a niekedy nepomáha ani chladnička.
...dodávajú organizmu energiu a zlepšujú náladu, sú bohaté na vlákninu a pomáhajú telu zbavovať sa odpadových látok...
Drží vás čosi "pod krkom"? Bez zjavnej príčiny vás sprevádza pocit nepohody a neurčitej únavy? Vylepšite si náladu dobrým punčom alebo grogom.
Žiadne pečenie sa nezaobíde bez orieškov, orechov, kandizovaného ovocia, marcipánovej hmoty, aromatického alkoholu, medu, hrozienok či korenia...
Rôzne druhy rýb majú rozličné kulinárske zážitky, preto je dobre vedieť čo si máme všímať pri ich výbere a ako ich najlepšie spracovať.
Puky čakanky síce nie sú zásobníkmi dôležitých živín, ale podieľajú sa na zhodnotení skonzumovanej potravy a zbavujú tráviaci trakt odpadových látok.
Podľa posledných výskumov majú banány nezanedbateľný upokojujúci účinok; ich konzumácia sa preto odporúča aj pri poruchách spánku...
...heterocyklické aminy v strave (známe pod skratkou MeIQ) sú zlúčeniny, ktoré sa tvoria pri dlhodobom vystavení mäsa prudkému ohňu.
Najchutnejšie sú melóny práve v letnom období, donedávna sme mali možnosť kúpiť len tzv. vodový – červený melón alebo cukrový melón.
Kvasinkovým ochorením často trpia ženy, ochorenie sa lieči liekmi, súčasne je pre pacienta vhodné aj upraviť stravovacie návyky.
Uhorka má detoxikačné účinky... Tekvicové jadierka pomáhajú regenerovať bunky... Cukína prispieva k odvodňovaniu organizmu...