Pre zdravý vývin človeka je potrebná vyvážená strava, čo všetko obsahuje a v akom pomere je najvhodnejšia, vám pripravila femme skrátené informácie.
Niektoré potraviny zdraviu prospievajú a iné škodia... Predpoklad, že čo škodí, viac chutí, už dávno neplatí; stačí si predstaviť napríklad chutne pripravené zemiaky...
...našli v každej národnej kuchyni široké využitie; pre vegetariánov tvoria v spojení s mliečnymi výrobkami plnohodnotnú náhradu mäsa.
Bazalka je typické korenie tzv. stredozemnej kuchyne; má lahodnú chuť i vôňu a hodí sa najmä k tým jedlám, ktorých súčasťou sú paradajky.
U pacientov postihnutých týmto ochorením je nesmierne dôležitá liečba diétou, ktorá býva celoživotná a je podmienená vylúčením bielkoviny - lepku zo stravy.
...sú pochúťkou bez akejkoľvek úpravy; no ako sekané, mleté, v podobe pasty či masla môžu výrazne zjemniť a ozvláštniť chuť mnohých jedál.
Našťastie táto zelenina je dostupná na našom trhu po celý rok a tak sa nemusíme obmedzovať v jej konzumácii ani v experimentovaní v kuchyni.
Štúdie mnohých expertov zameraných na výživu a zdravie odhaľujú skutočnosť, že k najkvalitnejším patrí výživa obyvateľov Stredomoria. Prečo? Čítajte...
... iným menom Kiwano je plné protikladov, existuje vo viacerých druhoch a ide o exotickú zeleninu pochádzajúcu z tropickej Afriky.
Vďaka oddelenej strave sa ľudia môžu cítiť lepšie a zdravšie. Aj to sú dôvody, prečo sa teší takému záujmu a popularite.Princíp je jednoduchý...
...ktorá obsahuje účinné látky potrebné na obnovu opotrebovaných buniek a má tiež významné kozmetické účinky, pretože obsahuje veľké množstvo spevňujúceho kremíka.
Celoživotné zdravé stravovanie pomáha znižovať riziko vzniku ochorení, zvyšuje hladinu energie a zlepšuje telesnú i duševnú pohodu.
Zeleninový trh a záhradka vám ponúka širokú škálu "béčka" v prírodnom stave, treba len vedieť kde hľadať najväčší zdroj tohto vitamínu.
...možno zakomponovať do šalátov rôzneho druhu alebo jemných nátierok. A netreba zabúdať ani na výživnú pleťovú masku...
Rukola je pikantná šalátová zelenina, ktorá sa v stredomorských krajinách pridáva hlavne do studených šalátov, ale svoje uplatnenie nájde aj v teplej kuchyni.
Kakovník, ktorého latinský názov je Theobroma znamená v gréčtine doslovne pokrm bohov. Toto meno dostal v 18. storočí od botanika Carla Linného.
Vhodne zvoleným jedlom si môžete navodiť dobrú náladu a načerpať energiu. Na druhej strane rôzne "životabudiče" po čase vyvolávajú napätie.
Buľva fenikla patrí medzi lahôdky hlavne v talianskej kuchyni, upokojujúco vplýva na nervovú sústavu a žerucha vám pomôže odstrániť únavu.