Vďaka oddelenej strave sa ľudia môžu cítiť lepšie a zdravšie. Aj to sú dôvody, prečo sa teší takému záujmu a popularite.Princíp je jednoduchý...
...ktorá obsahuje účinné látky potrebné na obnovu opotrebovaných buniek a má tiež významné kozmetické účinky, pretože obsahuje veľké množstvo spevňujúceho kremíka.
Celoživotné zdravé stravovanie pomáha znižovať riziko vzniku ochorení, zvyšuje hladinu energie a zlepšuje telesnú i duševnú pohodu.
Zeleninový trh a záhradka vám ponúka širokú škálu "béčka" v prírodnom stave, treba len vedieť kde hľadať najväčší zdroj tohto vitamínu.
...možno zakomponovať do šalátov rôzneho druhu alebo jemných nátierok. A netreba zabúdať ani na výživnú pleťovú masku...
Rukola je pikantná šalátová zelenina, ktorá sa v stredomorských krajinách pridáva hlavne do studených šalátov, ale svoje uplatnenie nájde aj v teplej kuchyni.
Kakovník, ktorého latinský názov je Theobroma znamená v gréčtine doslovne pokrm bohov. Toto meno dostal v 18. storočí od botanika Carla Linného.
Vhodne zvoleným jedlom si môžete navodiť dobrú náladu a načerpať energiu. Na druhej strane rôzne "životabudiče" po čase vyvolávajú napätie.
Buľva fenikla patrí medzi lahôdky hlavne v talianskej kuchyni, upokojujúco vplýva na nervovú sústavu a žerucha vám pomôže odstrániť únavu.
Sladká karotka v kombinácii s medom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy je vitamínová bomba, ktorú by si mali dopriať najmä tí "večne držiaci diétu"...
Čo sladko chutí, horkne pri trávení, povedal Shakespeare. Nie vždy. K výnimkám patrí ovocie, zelenina a orechy (!) - výživné bomby.
Pod prísadami (koreninami) rozumieme určité časti rastlín, ktoré sa používajú na zlepšenie chuti, vône a farby jedla, prípadne na jeho konzervovanie.
Napriek výživným pozitívam slepačích vajec ľudia s vysokou hladinou zlého cholesterolu si chuť na vajíčko môžu uspokojiť len výnimočne.
...je najvzácnejšie korenie sveta, má prenikavo horkú chuť a jeho názov pochádza z perzského slova safran a arabského slova zafran - t.j. žltý.
...liečivou rastlinou, vie asi každý, využiť ju však možno aj v kuchyni. Nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Žiaľ, je to tak: väčšina skutočne chutných jedál zdraviu viac škodí než prospieva. No našťastie, sú aj opačné príklady...
...je uhľohydrát, ktorý je zložkou stien rastlinných buniek. Ľudský organizmus vlákninu nie je schopný stráviť a preto je spojencom aj pri chudnutí!
Fazuľa má vysoký obsah kyseliny nukleínovej, ktorá výdatne pomáha bunkám pri regenerácii a v konečnom dôsledku organizmus omladzuje.