S blížiacim sa teplejším počasím vyhľadávame skôr ľahšie jedlá, ktoré nás zasýtia aj osviežia a súčasne nám "dobijú baterky". Recepty na zdravé marhuľové smoothie a prírodný "energetický drink".
Slováci konzumujú príliš málo výrobkov vhodných na vyváženú stravu. Zhon, stres a únava takéto telu škodlivé správanie len utužujú zlé návyky. Prezradíme vám, ako ich eliminovať. 
Rastlinné oleje sú dôležitou zložkou našej stravy. Repkový olej je u nás podceňovaný, a to z dôvodu, že málokto vie o mnohých jeho výhodách.
Pojem cukor a cukry sú často mylne zamieňané. Výsledkom môže byť nesprávne pochopenie nutričného obsahu výrobku, čím sa znemožňuje správne posúdenie vplyvu na ľudský organizmus.
Počas diétneho režimu prechádzame rôznymi etapami. Od nadšenia, kedy ide všetko hladko až po nástup „vlčieho hladu“, ktorý zdolá všetky prekážky, ktoré sme si pre istotou pripravili...
… na zdravie aj krásu. Poznáte to. V každom dobrom americkom filme sa dej začína ráno v kuchyni pri miske cereálií s mliekom a pohárom pomarančového džúsu.
Spoločnosť METRO povolala odborníkov, ktorí z takmer deväťdesiatky značiek vybrali to najlepšie do ponuky veľkoobchodu. Ako sa teda hľadá kvalitný olivový olej?
Prinášame vám zaujímavý tip na internetový obchod, ktorý sa rozhodol zmapovať a ponúknuť zdravšie alternatívy dochucovania jedál.
Na pultoch obchodov takmer celoročne môžete nájsť Slovákmi veľmi obľúbené ovocie - marhuľe. Viete však, že tieto nebesky sladké a šťavnaté plody dokážu oveľa viac, než len pohladiť vás svojou chuťou na jazyku?
 .... alebo vedeli ste, že brusnice používali domorodí Indiáni na východnom pobreží Severnej Ameriky a do Európy sa dostali prostredníctvom prvých európskych prisťahovalcov.
... obsahujú veľké množstvo živín a zároveň málo kalórií. Našťastie už neprevláda názor, že zvyšujú cholesterol a sú zdraviu nebezpečné.
Už od počiatku ľudskej existencie tvorilo ovocie a zelenina základ našej stravy. Ponúkajú nám veľký výber vitamínov, minerálov, vlákniny a fytozložiek, ktoré potrebujeme.
... sa v Európe objavuje už v rannom stredoveku, pričom výraznejší rozmach zaznamenalo toto remeslo v 14. storočí s rozvojom cechového hnutia. Začítajte sa do histórie medu na Slovensku.
...nemožno nechať zoslabnutý organizmus hladovať; rovnako dôležité však je, nezaťažovať ho príliš kalorickým, ťažko stráviteľným jedlom.
Koreniny sú dnes samozrejmou súčasťou prípravy jedál - konzervujú, zvýrazňujú chuť, pomáhajú pri trávení a (!) môžu i detoxikovať.
Obľuba bylinkových čajov neustále stúpa pretože dokážu účinne bojovať s mnohými telesnými neduhmi a preto vám ponúkame niekoľko tipov...
...je rastlina pochádzajúca z Ázie. U nás má povesť, že je to jedlo chudobných, lenže - patrí k najzdravším druhom zeleniny...
...ešte stále priťahujú pozornosť vedcov - až dve tretiny z dvesto zložiek, ktoré obsahujú, nie sú doteraz analyzované.