Každý z nás by sa chcel zdravo stravovať a byť a zdravý. Niekedy sa ale môže stať, že pri zmene jedálnička zistíte, že vám to nerobí dobre. Môže to byť o zvyku, alebo to môže byť tým, že vám...
Už dozrievajú! Bobuľky malé ako hrášok, sladké ako med a modré ako najmodrejší Šmolko. Sezóna čučoriedok sa začala, vyťažte z nej maximum!
Isto ste sa už mnohokrát stretli s tým, že magnézium by mali predovšetkým prijímať športovci, pretože hrá dôležitú úlohupri premene krvného cukru na energiu, ale aj preto, aby sa jeho nedostatkom v svaloch...
O bielkovinách sa v poslednom čase hovorí naozaj veľa, čo je dobré, pretože mnoho ľudí má vo svojej strave bielkovín málo. Proteíny sú dôležité pre všetkých bez rozdielu veku, pohlavia a množstva fyzi...
Ak zaradíme do svojho jedálnička nižšie uvedené potraviny a budeme ich pravidelne konzumovať, môžeme mať dobrý pocit z toho, že sme v stravovacích návykoch urobili pre svoj zrak to najlepšie, aby...
Zrejme vám chýbajú bielkoviny. Jedlá s obsahom bielkovín, teda proteínov, nie sú iba pre kulturistov. Sú nevyhnutné pre fungovanie tela. Ich nedostatok sa môže nepríjemne odzrkadliť na zdraví. Ak...
V každom ženskom magazíne nájdeme aspoň jeden článok o tom, ako by sme sa mali stravovať a čomu by sme sa mali vyhýbať. Názory niektorých odborníkov sa však odlišujú a niet divu, že v tom máte chaos. My vám pre...
Hoci sú nám vážne následky dlhodobého stresu dobre známe, niekedy rezignujeme a vnímame ho už ako nevyhnutnú súčasť života. A pritom stačí tak málo. 
.. je liečivou rastlinou, to vie asi každý. Využiť ju však môžeme aj v kuchyni, nech sa páči, tu je recept na žihľavovú polievku, žihľavové fašírky a žihľavový sirup...
Jesenný čas so sebou neprináša iba krásne sfarbené stromy, ale aj upršané počasie, keby je ľudský organizmus náchylnejší na rôzne ochorenia, ako je chrípka, alebo prechladnutie. V tomto čase je dôleži...
Máte zdravotné ťažkosti, ale radi by ste sa vyhli vitamínovým bombám formou tabliet či kontaminovanému ovociu zo supermarketov? Americká environmentálna skupina (EWG) zverejňuje každý rok zoznam ovocia a zeleni...
Tekvicové jadierka pomáhajú regenerovať bunky... Cukína prispieva k odvodňovaniu organizmu... Uhorka má detoxikačné účinky...
Tie z nás, ktoré trpia touto závislosťou dobré chápu, koľko námahy nás to stojí odolávať letným nástrahám v podobe zmrzliny a chutného sladkého ovocia... Je to úplne normálne, že sladká chuť pre člove...
Jačmeň je po pšenici našou druhou najvýznamnejšou hustosiatou obilninou a trhovou komoditou. V potravinárskom priemysle sa najviac využíva na výrobu sladu, ktorý je základnou surovinou pri výrobe...
Divo rastúce odrody maku poznali naši predkovia už 6.tisícročí pred Kristom v oblasti Stredomoria, kde bol pravdepodobne skultivovaný. Približne v 9. storočí sa dostal z oblasti Perzie do Číny a ...
Čo by to tak mohlo byť? Hovoríme o semenách, ktoré radíme medzi superpotraviny. Majú všestranné využitie vo výžive, sú prirodzeným  zdrojom energie rastlín a výživných látok, ktoré obsahujú okrem...
Rebarboru zaraďujeme medzi zeleninu, ktorú konzumujeme ako ovocie. Pochádza z Číny a Tibetu; a na územie Európy sa dostala vďaka arabským obchodníkom. U nás má povesť, že je to jedlo chudobných, lenže - patrí k...
V obchodných reťazcoch sa na pultoch objavujú rôzne značky a druhy  „rastlinného mlieka“. Líšia sa hlavnou surovinou, ale aj tým , aké ďalšie zložky obsahujú. Spotrebiteľský časopis dTest sa zameral n...