Nadčasový príbeh kráľa slovenskej krimi Dominika Dána

Mnohí si už leto bez novej „dánovky“ nevedia predstaviť. Pre všetkých máme dobrú správu. Na pultoch kníhkupectiev už leží najnovší román Dominika Dána – Nežná fatamorgána,v ktorom sa spolu s detektívom Krauzom prenesieme do roku 1989.

Richard Krauz pracuje na oddelení vrážd už rok a pol, no ešte stále je v očiach starších kolegov iba kriminalistické ucho. Jeho učiteľ, detektív Eduard Burger, má na stole tri staré nevyriešené vraždy mladých dievčat, ktoré vrah znásilnil a zahrdúsil na lavičke mestského parku. Modus operandi všetkých troch vrážd jednoznačne nasvedčuje, že ide o toho istého páchateľa. Štvrtá vražda sa stane mesiac pred revolúciou a Burgerove varovanie, že vrah neprestane, sa potvrdí. Osudy ľudí sa stretávajú a pretínajú na námestí a v štrnganí kľúčov zanikne osamelý výkrik, že jeden z nich je bezcitný surový vrah.

Najpopulárnejší slovenský krimi autor získal trojnásobne ocenenie na Panta Rhei Awards, ktoré sa udeľovali 2. júna 2016. Dominik Dán je slovenský autor roka a jeho predposledný titul Krv nie je voda je najpredávanejšou knihou roka 2015 a najobľúbenejšou knihou zamestnancov Panta Rhei.

O autorovi:
Dominik Dán (1955) sa viac ako dvadsaťpäť rokov zaoberá vyšetrovaním zločinov. Osobné kontakty s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou „lepšou spoločnosťou“ mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Z bohatých skúseností čerpá pri písaní mrazivo autentických detektívnych príbehov. Všetky jeho knihy vyšli vo Vydavateľstve SLOVART a okamžite sa stali bestsellermi.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.