Na grilovanie a piknik vždy pripravení!

Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Nie je žiadnou novinkou, že grilovanie, táboráky a dlhé noci pod hviezdami, majú neopísateľnú magickú  moc už od nepamäti. Treba sa na ne ale cez to všetko poriadne pripraviť. A čo k obedu? Marcel Ihnačák poradí.

Spísať playlist, zostaviť menu, skontrolovať stav vybavenia a pomôcok, no a v neposlednom rade, pozvať hostí. Doslúžil vám gril, alebo ho potrebujete len prichystať na tohtoročné záhradné párty? Nielen v predajniach, ale aj v online e-shope Lidla, nájdete vždy viac.

Lámete si hlavu nad tým, ako predísť úpalu? Pri grilovaní je samo o sebe veľmi horúco a keďže nám už teploty stúpajú, treba myslieť aj na zabezpečenie akého – takého chládku. Nič, čo by sa nedalo vyriešiť. Pozrite sa napríklad na prístrešok na grilovanie privátnej značky LIVARNO home. Má odkladaciu plochu a 6 háčikov na zavesenie príslušenstva, prípadne pomocnej handričky či iných pomocníkov. Je odolný voči UV žiareniu a poveternostným vplyvom. Okrem toho, dobre vyzerá a na vašom  dvore splní i estetický účel.  

Rýchla večera po práci priamo z ohňa tiež nie je žiaden nonsens. Vďaka GRILLMEISTER Ohnisku si môžete rýchlo opiecť špekáčiky, zemiaky i chlieb. Je ideálnou voľbou na terasu a dostanete k nemu i kutáč na odoberanie krytu proti iskrám. Vhodný je tiež na používanie s drevom.

Pre pravé šéfky a šéfov grilu je tu profesionálny plynový gril GRILLMEISTER s 3 plameňmi a 4 varnými zónami s maximálnym celkovým výkonom 14,4 kW. Vďaka integrovanému zapaľovaciemu systému Piezo máte vystarané o spoľahlivé spustenie. Veľké grilovacie plochy z dvoch samostatných roštov a nehrdzavejúcej ocele poskytnú priestor rybám, mäsu, syrom i zelenine. Uvítate i zabudovaný otvárač na fľaše so záchytnou nádobou, vyberateľnú záchytnú misu, kolieska, kryciu plachtu a mnoho ďalších vychytávok.

1_lidl_220524

LIVARNO home, Prístrešok na grilovanie, Lidl, 129 €. GRILLMEISTER, Ohnisko, Lidl, 29,99 €. GRILLMEISTER, Plynový gril 3+1, Lidl, 229 €

Okrem toho, že obľúbený diskont ponúka naprieč všetkými predajňami na Slovensku potraviny, nájdete v ňom aj sortiment, vďaka ktorému efektívne vyriešite aj každý nedostatok plánovanej párty s priateľmi na vašej záhrade.  Brikety, hliníkové fólie, tácky na grilovanie, čistič na gril, podpaľovač? Žiaden problém.

Aj títo pomocníci vám rozhodne nesmú chýbať

Piknik či grilovanie je skvelý spôsob, ako si užiť čas vonku s rodinou či priateľmi. Aby bol váš piknik skutočne vydarený a bez stresu, stačí sa dobre pripraviť. KiK Vám prináša niekoľko tipov na produkty, ktoré Vám zabezpečia skvele strávený čas bez komplikácií. 

Ak plánujete piknik v prírode, skvelou voľbou je praktická pikniková deka. Dá sa jednoducho poskladať aj preniesť, preto Vám pri presune nebude prekážať. K pravému pikniku bezpochyby patrí chutné občerstvenie. Nie všetko však vydrží bez chladenia, a preto ak plánujete dlhšiu cestu, určite si zadovážte chladiaci kôš. Ak doň vložíte chladiacu vložku, o to dlhšie budú všetky lahôdky či nápoje príjemne vychladené.

1_kik_220524

Pikniková deka, KiK, 2,49 €. Chladiaci kôš, KiK, 9,99 €. Chladiaca vložka XL, KiK, 1,99

Skvelým pomocníkom pri piknikoch a vonkajšom posedení s jedlom je aj ochrana proti hmyzu. Či už máte so sebou prenosný stolík alebo podnos na jedlo, týmto chráničom predídete rôznym nepríjemnostiam. Aby ste nemuseli piť nápoje priamo z fliaš, vezmite si plastovú karafu a k nej aj plastové poháre v rovnakom štýle. V batožine sa nerozbijú a Vy si môžete užiť dokonalý komfort. Počas teplých dní Vám padne iste vhod aj ľad, ktorým si osviežite obľúbené nápoje. Ak je to na mieste pikniku možné, vezmite si so sebou aj štýlovú nádobu na ľad, ktorú využijete počas celého horúceho leta.

2_kik_220524

Ochrana proti hmyzu, KiK, 2,99 €. Plastová karafa, KiK, 4,99 €. Nádoba na ľad, KiK, 8,99 €

Recepty, ktoré vás zaručene ochladia

Horúce dni si čoraz viac pýtajú svoj priestor. So stúpajúcimi teplotami by sme si mali posvietiť na náš jedálniček. Odporúča sa zaradiť do menu listové šaláty, sezónnu zeleninu a nakombinovať ju s viacerými variantami stráviteľných bielkovín. Medzi nimi nájdete napríklad hydinu, ryby, ale aj ľahké syry či vyhľadávané tofu a strukoviny.

Zabudnite na mastné, ťažké či vyprážané jedla a otvorte sa ľahším možnostiam v horúcich dňoch. Hoci, pokušenia sú na každom rohu, v Lidl predajniach nájdete kvalitné potraviny za dostupné ceny, z ktorých si dokážete bez problémov vytvoriť svoju vlastnú týždennú jedálnu ponuku. V rámci nej aj dezerty v podobe čerstvého ovocia či štiav a smoothie z nich.

Čo k obedu? Marcel Ihnačák radí, ako rýchlo vykúzliť chutný obed, ktorý vás zasýti, no zároveň vám z neho nebude ťažko: „Šaláty sú vždy správna voľba. Odporúčam napríklad grécky šalát so špargľou a syrom halloumi, ktorý si zvládnete pripraviť do 30 minút. Všetky suroviny pritom nájdete pod jednou strechou – v Lidli. Váš zoznam by mal vyzerať nasledovne: halloumi Eridanous, dijonská horčica, med, balsamico, olivový olej, morská soľ Kania, čierne korenie, cesnak, zelená špargľa, uhorka, reďkovky, cherry paradajky, lahôdková cibuľka, hrsť rukoly a poľníčka. V prvom kroku si pripravte balsamicový dresing. Do misky stačí pridať dijonskú horčicu, med a balsamico, ktoré si zmiešate a popritom prilejete asi 100 ml olivového oleja. Podľa chuti osolíte, okoreníte a pridáte 1 rozpučený strúčik cesnaku. Opätovne premiešate a necháte chvíľu odpočívať, aby sa chute pekne prepojili. V druhom kroku prejdete k príprave samotného šalátu. Začnite so špargľou. Očistite ju so škrabkou do 2/3 (hlavičky nešúpte) a umyte ju. Drevnaté konce približne 1 – 2 cm odporúčam odrezať a následne špargľu oblanšírujte v osolenej vriacej vode. Potom už len scediť, pokvapkať olivovým olejom a nechať trochu vychladnúť. Ďalej očistenú uhorku rozrežiete na polovice. S malou lyžičkou sa pokúste vydlabať jadierka a nakrájajte ju na menšie kúsky. Preložíte do misky a postupne pridáte aj ostatnú zeleninu, a teda reďkovku, cherry paradajky, lahôdkovú cibuľku a oblanšírovanú špargľu. Môžete ešte dochutiť korením a zľahka premiešať. Úplne nakoniec pridajte umytú a usušenú rukolu a poľníček. Syr halloumi rozrezaný na polovice opečiete  na rozohriatej panvici s trochou oleja dozlatohneda. Pri servírovaní ho viete ešte nakrájať na tenšie plátky. Polejte dresingom a je to,“ dodáva šéfkuchár.

Inšpirácie nie je nikdy dosť. V receptoch Kuchyne Lidla jej nájdete neúrekom. Svieže šaláty, ryby s prílohami, ale aj lahodné a ľahké dezerty. Vyberte a naplánujte si menu do horúcich dní.

3_lidl_220524

Eridanous, Halloumi syr na grilovanie, Lidl, 3,49 €. Rukola, Lidl, 1,29 €. Reďkovky, Lidl, 1,06 €

1 Komentár

  • Komentár Jimmy %PM, %09 %932 %2024 %21:%jún napísal Jimmy

    Hi, I want to subscribe for this website to take newest updates, so where caan i
    do iit please assist.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.