Slováci výrazne zvyšujú nákupy antigénnych testov a betaglukánov

Napísal Mgr. Alexandra Štullerová 08. september 2024

Zákazníci prvej a najväčšej lekárne na Slovenskom internete, MojaLekáreň.sk, nakupujú za posledný mesiac dvakrát viac antigénových testov, než v rovnakom období minulý rok. Slováci medziročne zvýšili tiež záujem o vitamíny a doplnky stravy na podporu imunity, a to až o 30 %.

freepik_online_pharmacy_23

 V košíkoch sa načastejšie objavujú betaglukány, selén a zinok. Napriek tomu sa za posledné dva mesiace v odbornej online poradni MojaLekáreň.sk neobjavila žiadna otázka týkajúca sa ochorenia COVID-19.

Odborní farmaceuti z online poradne MojaLekáreň.sk rovnako uisťujú, že v súčasnosti nie je dôvod na paniku ohľadom šírenia koronavírusu. „Klimatické zmeny a výkyvy počasia v posledných rokoch vytvárajú priaznivé podmienky na šírenie respiračných ochorení. To je fenomén, ktorý sa bude pravdepodobne každý rok opakovať. Je preto dôležité byť pripravený,“ hovorí farmaceut Mgr. Ondřej Pleskot z online poradne MojaLekáreň.sk. Podľa neho je prevencia jednoduchá a lacná: „Základom je hygiena – pravidelné umývanie rúk, dezinfekcia rúk. Nehanbiť sa vziať si vo vnútorných priestoroch rúško. Imunitu podporiť základnými vitamínmi a minerálnymi látkami,“ dodáva Pleskot.

Slováci v súčasnej dobe pri podpore imunity preferujú betaglukány, pričom ich dopyt sa od začiatku augusta zvýšil medziročne až osemnásobne. Najvyhľadávanejšími produktmi sú doplnky stravy s prírodným Imunoglukánom a vitamínom C. Veľký záujem je aj o produkty s hlivou ustricovou v kombinácii s vitamínom D, ale tiež minerály ako selén a zinok. Podľa farmaceutov z MojaLekáreň.sk sú betaglukány v tomto období dobrým prostriedkom na podporu imunity. Sú vhodné na pravidelné užívanie a dostupné aj vo forme sirupov pre deti.

Základná anti-Covid ochrana v skratke:

●      hygiena: pravidelné umývanie rúk, používanie dezinfekcie,

●      rúška o ruke,

●      podpora imunity betaglukány,

●      podpora imunity vitamíny a minerály.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.