Čistá domácnosť s ekologickými prostriedkami

Napísal Katarína Mikulcová 16. apríl 2024

Ekologické správanie môžete zaradiť vo svojej domácnosti pri praní, upratovaní aj pri kozmetike. Aj keď zo začiatku majú mnohí predsudky, že prírodné čistiace prostriedky nie sú dostatočne účinné, pôjde to aj bez chémie.

upratovanie_bez_chemie

Staršie generácie používali na čistenie a odstraňovanie mastnoty či vodného kameňa osvedčené prostriedky ako je napríklad obyčajná sóda bikarbóna alebo ocot. A v podstate tieto látky sú využívané aj v súčasných ekologických prostriedkoch. „Typickými surovinami na výrobu našich čistiacich eko produktov je extrakt z mydlových orechov, kyselina citrónová, sóda bicarbona, prírodné silice, ale aj ďalšie účinné, avšak neškodlivé a v prírode ľahko odbúrateľné zložky,“ hovorí Tibor Schätzel zo spoločnosti TIERRA VERDE, ktorá vyrába ekodrogériu a ekokozmetiku. Všetky jej produkty sú vyrobené zo surovín prírodného pôvodu a ľahko rozložiteľné v prírode. Aktívnymi látkami sú prírodné extrakty, cukrové tenzidy, zmäkčovač vody či vône BIO esenciálnych olejov. Prostredníctvom nich pomáha ľuďom žiť ohľaduplnejšie, šetrnejšie a udržateľnejšie.

Inovatívna eko drogéria TIERRA VERDE je vyvíjaná a vyrábaná tak, aby bola účinná pre naše zdravie, ale zároveň šetrná voči prírode, s minimom jednorázových obalov. Jej cieľom je, aby sa ekologický prístup stal bežnou súčasťou života každého jednotlivca. Je vhodná pre domácnosti s malými deťmi či pre ľudí s alergiou a astmou. Vďaka eko drogérii sa môžete starať o svoj domov aj bielizeň s vedomím, že zbytočne nezaťažujete planétu chémiou.

Umývanie v kocke môžete použiť na čistenie riadu, umývanie rôznych druhov povrchov (nerez, keramika, lamino, drevo aj sklo) a tiež na pranie jemnej bielizne a predpranie škvŕn. Základom je kokosový olej v biokvalite z kontrolovaného poľnohospodárstva na Filipínach a Srí Lanke, ktorý má najsilnejšie čistiace a odmasťovacie účinky. Pri výrobe mydlovej kocky nie sú potrebné žiadne konzervanty, jeho výhodou je pevné zloženie, ktoré nevytvára živnú pôdu pre baktérie ako podobné umývacie prostriedky na báze vody. Zloženie a univerzálne použitie tohto produktu predstavuje alternatívu pre všetkých, ktorí chcú žiť naozaj minimalisticky. Predstavuje ozajstnú jednoduchosť v prístupe k umývaniu riadu, praniu a upratovaniu. 

Citrónový gél na vodný kameň skvele funguje na vodný kameň a minerálne usadeniny na keramike, vodovodných batériách, vaniach či toaletách. Vďaka gélovej konzistencii môžete prípravok naniesť a nechať ho pôsobiť aj na ťažšie prístupných miestach. Následne ho zotrite hubkou alebo opláchnite vodou. Obsiahnutá kyselina citrónová rozpustí minerálne usadeniny a citrónová silica má bieliaci účinok. Po jeho použití sa bude domácnosť lesknúť a žiariť čistotou.

Pomarančový odmasťovač v spreji je vyrobený z terpénov z pomarančových šupiek, ktoré mu dodávajú krásnu citrusovú vôňu. Účinne odstraňuje povrchové nečistoty a mastnoty, atrament aj všadeprítomné odtlačky prstov. Zbaví vás aj škvŕn na kobercoch a podlahách.

tierra_verde_424

Viac na www.tierraverde.sk

1 Komentár

  • Komentár Eva %PM, %19 %685 %2024 %15:%apr napísal Eva

    Kokosový olej v bio kvalite

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.