Peach Fuzz je farbou roka 2024

Každý rok vyhlasuje Inštitút farieb Pantone farbu roka. Tento rok sa ňou stala nežná Peach Fuzz. Táto jemná oranžová farba zahalí v roku 2024 všetko do svojho romantického plášťa. Nájdete ju nielen v móde a umení, ale aj v bytovom interiéri.

pantone_peach_fuzz_2024

Tento rok je jubilejný, odborníci z Pantone vyberajú farbu roka už 25 rokov

Je výsledkom hĺbkovej analýzy celosvetových trendov a kultúrnych nálad, pričom sa berie do úvahy aj ľudská psychológia, dbá sa aj na to, ako ľudia vnímajú a interagujú s farbami. „Pri hľadaní odtieňa, ktorý by odrážal našu vrodenú túžbu po blízkosti a spojení, sme zvolili farbu vyžarujúcu teplo a modernú eleganciu. Odtieň, ktorý odráža súcit, ponúka vrelú náruč a nenásilne spája mladistvých s nadčasovým,“ uviedla Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone.

Odtieň Peach Fuzz je neodolateľnou zmesou teplého ovocného broskyňového tónu so štipkou jemnej oranžovej. Je to farba, ktorá vyžaruje pohodu, pokoj, teplo, vyrovnanosť a optimizmus. Symbolizuje ľudský súcit a spojenie. Sama spoločnosť Pantone ju opísala ako „poetickú a romantickú“, ktorá má „vintage atmosféru“ a bola vybraná vďaka tomu, že odráža minulosť a zároveň evokuje súčasnú atmosféru. „Žijeme v tejto dobe nepokojov v mnohých aspektoch našich životov a v dôsledku toho naša potreba starostlivosti, empatie a súcitu stále silnie, keď si predstavujeme pokojnejšiu budúcnosť,“ popisuje Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Inštitútu farieb Pantone,

Ide o teplý a útulný odtieň, ktorý je príjemný na pohľad a núti nás dotýkať sa. Odborníci ju opisujú, že je hmatateľná a to nám v tejto dobe chýba - dotyk, osobný kontakt, ľudskosť, uvedomovanie si bytia.

Aj u vás doma

Do neodolateľnej Peach Fuzz sa môžete obliecť, stačí sa popozerať v aktuálnej ponuke v módnych obchodoch. Nezabudnite však aj na svoj príbytok, doprajte si tento jemný odtieň aj v interiéri. Napríklad v podobe posteľnej bielizne alebo uterákov. „Aktuálnu farbu roka 2024 nájdete napríklad na obliečkach Lolita, ktoré sú vyrobené zo 100 % egyptskej bavlny tej najvyššej kvality. Táto žakárová posteľná bielizeň má jemný decentný vzor. Ide o klasiku s čistými líniami a nadčasovým dizajnom, ktorá sa stane elegantným dolnkom spálne aj po roku 2024,“ radí Martina Matějovská, riaditeľka spoločnosti Matějovský, tradičnej českej značky posteľných obliečok a bytového textilu.

1_matejovsky_324

 Inšpirácia – Matějovský

Alebo si zvoľte v tejto farbe kvalitný doplnok do kúpeľne. Skvelý je uterák Panama s vysokým podielom bambusového vlákna. Je ľahký, veľmi jemný na dotyk a má výbornú savosť, až 3 x vyššiu ako majú iné materiály. Výhodou bambusu je to, že je prirodzene antibiotický, takže na ňom nevznikajú plesne, ani sa nemnožia baktérie.

2_matejovsky_324

 Inšpirácia – Matějovský

Zdroj foto: Matějovský

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.