3 dôvody, prečo je dôležité mať v kancelárii kvalitné kreslo

Ľudí by sme mohli rozdeliť do dvoch kategórií. Na tých, ktorí pracujú v interiéri a tých, ktorý pracujú v exteriéri. Práve tí, ktorí pracujú zväčša v interiéri, väčšinu pracovného dňa strávia v kresle alebo na stoličke za počítačom.

shutterstock_kancelaria

Deň za dňom plynie a niekedy si títo ľudia ani nestihnú uvedomiť ako ich bolí chrbát a aké sú ich nohy stuhnuté.

Pre ľudí, ktorí pracujú v kancelárií, by mal byť dôležitý výber kvalitného kancelárskeho kresla. Prečo? Tu sú 3 dôvody, pre ktoré by ste mali zvážiť kúpu nového kancelárskeho kresla:

1.     Pre správny tvar chrbtice

Ak sedíte celé dni na kresle či stoličke, ktorá nie je veľmi kvalitné a kolíše sa zo strany na stranu, váš chrbtica môže trpieť, pretože sedíte v zvláštnych polohách len preto, aby sa vám sedelo pohodlne. Nielen chrbtica, ale aj krk, či spodná časť trupu môžu pri sedení trpieť. Mnohé kancelárske kreslá sú však vyrábané tak, aby podporili prirodzený tvar chrbtice a aby ste sa zároveň vy cítili pohodlne. Kvalitným kreslom sa zároveň vyhnete aj možným nehodám či prípadným malým zraneniam.

2.     Pre väčšiu produktivitu

Ak počas celej pracovnej doby premýšľate nad tým, že sa vám zle sedí alebo že vás všetko bolí, len ťažko sa môžete skutočne sústrediť na prácu. Ak vaše kreslo vydáva rôzne zvuky pri každom vašom pohybe, aj to vás môže vyrušovať. Kúpou kvalitného a pohodlného kancelárskeho kresla teda môžete dosiahnuť väčšiu produktivitu.

3.     Pre lepší vzhľad kancelárie

Či už máte vlastnú kanceláriu alebo stoličku vo veľkej kancelárií, bude to vaše pracovné miesto, ktoré si klienti všimnú ako prvé. Prvý dojem spraví veľa, preto neváhajte investovať do kresiel, ktoré sa vyznačujú kvalitou, a zároveň dobrým dizajnom.

Kancelárske kreslá dnes zoženiete v mnohých kamenných či internetových predajniach. Pri kúpe si nezabudnite prečítať priložené informácie, kde sa dozviete napr. o materiáloch, z ktorých bolo kreslo vyrobené.

Zdroj obrázka: REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.