Vystríhajte sa diétnych omylov

Nie na každého platí to isté, preto ak kamarátka schudne pri určitom type diéty, nie je zaručené, že to bude platiť aj v našom prípade. Mylné informácie sú veľakrát dôvodom nášho neúspechu...

making vegetable beauty 17

Mali by sme si položiť pár otázok, ktoré sa týkajú nášho stravovania a možno prídeme na príčinu, prečo nechudneme. Výživoví poradcovia častokrát upozorňujú na naše stravovacie návyky, ktoré si prinášame z detstva a neskôr v nich pokračujeme. Nechávame sa ovplyvňovať všeobecnými a nepresnými informáciami, alebo sa o stravovanie nezajímame a preberáme „overený návod“ na chudnutie. Ďalšou častou chybou je, že naše telo nepočúvame a neriadime sa ním pri výbere potravín. 

Poznáte zdravé chudnutie?  

Z dietetického hľadiska správne=zdravo chudneme, keď z tela odchádza hlavne tuk  maximálne 3kg/1 mesiac, aby sa nedostavil tzv. Jojo efekt. Väčší úbytok kilogramov je nezdravý, pretože pri rýchlom chudnutí sa zbavujeme súčasne svalovej hmoty. Pravidlo priamej úmery platí aj pri odbúravaní nadbytočných kíl. Čím dlhšie sme počas života zanedbávali našu postavu, o to dlhšie nám bude trvať návrat do normálneho - zdravého stavu. Pri chudnutí zároveň platí, že univerzálny návod neexistuje. Chudnutie ovplyvňuje vek, pohlavie, nadváha a fyzická kondícia. Je potrebné sa poradiť s odborníkom a skúšať, kým správny typ diéty a fyzickej aktivity zafunguje.

Najčastejšie príčiny neúspechu:

 - nevhodné nastavenie potravín a porcií
- vyradenie prospešných tukov (oleje, kúsok masla, orechy, semiačka, avokádo...)
- nedostatok energie alebo živín v strave (bielkoviny, tuky, sacharidy, vláknina, antioxidanty, minerálne látky, stopové prvky, pitný režim)
- neefektívne zvolená pohybová aktivita

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.