Viete, prečo je Manuka - balzam pre naše zdravie aj krásu?

Balmín metlatý ( Leptospermum scoparium) je vždy zelená okrasná rastlina a má biele niekedy rúžové kvietky s veľkosťou asi 15 mm. Pochádza z juhovýchodnej Austrálie, Tasmánie a Nového Zélandu. Zaujímavosťou je, že domorodci jej dali meno Manuka, Kahikatoa čo znamená v preklade - Cítim sa dobre.

manuka_leptospermum_scoparium

Domorodci dokážu využiť na liečivé účely skoro celú rastlinu. Tekutinu získanú z vetví využívajú k zmierneniu kašľa, kôru užívajú k zmierneniu bronchitídy, z listov vyrábajú masti, alebo ich žujú či vdychujú.

Esenciálny olej získaný z listov Manuky obsahuje veľa flavonoidov a terpenoidov.  Olej je bohatý na antimikrobiálné, antimikotické, protizápalové, protialergické a z časti i protinádorové účinky. Je vhodným pomocníkom pomocníkom pri liečbe ekzémov, lupienky, akné a rôznych zápalov.

Med z kvetov Manuky má špecifickú chuť a je účinnejší ako štandardný včelí med pre vyššiu koncentráciu metylglyoxalu (MGO), ktorý sa nachádza v nektári z kvetov. Táto zložka má výborné účinky na pleť ako i pokožku celého tela. Obsahuje vitamíny a antioxidanty, ktoré podporujú tvorbu kožného kolagénu, ktorý znižuje tvorbu vrások.

Má aj antibakteriálne a antiseptické účinky vhodné pri dezinfekcii rán, vrátane Staphylococcus aureus, Streptococcus a Helicobacter pylori. Okrem toho, sa med Manuka odporúča pri nachladnutí, prejavoch angíny, či chronických a opakovaných zápaloch.

Tip: MANUKA Derm: Hojivý prírodný krém z certifikovanej lekárskej manuky

Trápi vás akné, lupienka, popáleniny, ekzém či len popraskaná a vysušená pokožka? Vyskúšajte unikátny prírodný hojivý krém z manuky lekárskej, pochádzajúcej z Nového Zélandu. 

MANUKA Derm má široké využitie v starostlivosti o pleť a pokožku. Pýši sa unikátným zložením – nájdete v ňom až 30% vzácneho certifikovaného bioaktívneho medu MANUKA. Ten je jedinečný vďaka svojim silným antibakteriálnym, antivírusovým a regeneračným schopnostiam, ktoré sú až niekoľko násobne silnejšie než u obyčajného medu. Okrem najvzácnejšej zložky pochádzajúcej z novozélandských manukových stromov, obsahuje MANUKA Derm bambucké maslo a kukui orechový olej pre dokonalú hydratáciu. Nechýba ani jeden z najdôležitejších antioxidantov - vitamín E a vitamín B5, ktorý zvyšuje odolnosť tela voči infekciám.

Hojivý krém MANUKA Derm sa ľahko nanáša, nelepí a príjemne vonia. Je vhodný pre všetky typy pleti, ktorým dokáže prirodzeným spôsobom navrátiť zdravý, hydratovaný a svieži vzhľad.

manuka_derm821

MANUKA Derm zakúpite za 18,51 Eur.

Pre viac informácií navštívte: www.manukaeurope.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.