S prevenciou k lepšiemu zdraviu

Nakoľko v dnešnej dobe je problém dostať sa na cievne vyšetrenie k špecialistovi a čakacie termíny sú dlhé, preventívne ambulancie sú cesta pre ľudí, ktorí chcú zistiť v akom stave sú ich cievy na nohách. 

Prečo je dôležitá prevencia dolných končatín?

Pretože vyšetrenie, otvára dvere k riešeniu ochorenia v počiatočnom štádiu. Neriešením príznakov nastávajú pravidelné bolesti, odumieranie a v neliečenom stave až k amputácii. 
Zaroveň ischemická choroba nôh môže zapríčiniť vysoké riziko srdcového infarktu a mozgovej príhody z dôvodu upchatia a prasknutia tepny.

Ischemická  choroba dolných končatín má dlhodobejší priebeh. V úvode prebieha bez viditeľných vonkajších príznakov aj niekoľko rokov. Zužovanie ciev je pomalý proces. Príznaky sa dostavia až po úplnom vytvorení uzávery a po znížení okysličovania,  ako aj dodávky krvi do končatín.

PRÍZNAKY 

- krívanie a bolesti nohy počas námahy, 
- trofické zmeny a problémy s nechtami a ochlpením,
- opuch nôh,
- pigmentové zmeny,
- chladné končatiny,
- pokožka sa stane suchou

RIZIKOVÉ SKUPINY

- sedavé zamestnanie
- dlhodobé státie
- diabetes
- zvýšený cholesterol
- vysoký tlak 
- fajčenie
- genetika

Medzinárodná asociácia kardiológov odporúča meranie indexu členok-rameno (ABI).

MERANIE HODNOTY ABI - ischemická choroba dolných končatín, zužovanie a upchávanie ciev.

MERANIE VENÓZNEHO REFLUXU- zisťovanie stavu krčových žíl, funkčnosť zadržiavania krvi a vyhodnotenie krčových žíl

Kto sme

Prevention Clinic funguje ako poradňa zdravia od roku 2017, ktorá je zameraná na preventívne cievne vyšetrenie dolných končatín.  Zisťuje zúženie, upchávanie ciev, funkčnosť, vznik kŕčových žíl a riešenie ich stavu v čase keď sa ešte neprejavujú žiadne tažkosti. Preventívne ambulancie  poskytujú  poradňu a vyšetrenia aj pacientom, ktorí už majú zdravotné problémy a chcú sa zorientovať vo svojom zdravotnom stave. K dispozícii sú skusené lekárky, ktoré maju za sebou 40 rokov praxe a vedia vyšetriť a správne usmerniť. Po vyšetrení dostavajú lekársku správu z doporučením v prípade vážnejších zistení cestu ako liečiť. Poskytujeme balíček v hodnote 50 EUR bez čakania a bez výmenného lístka. 

Kde nás nájdete

Kontakt: MUDr. Eva Chynoradská - kardiológ, internista.

Objednať sa na preventívne neinvazívne vyšetrenie môžete SPRÁVOU alebo telefonicky na tel čísle +421940507090. Takisto sme na facebooku stranka Prevention Clinic, kde nájdete bližšie informácie s možnosťou objednať sa.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.