Vytvorte si rozkvitnutú dekoráciu a maslové sušienky

Ste kreatívni a radi tvoríte vlastné výrobky? Vyrobte si s nami vlastný kvetinový obraz, ktorý ozdobí vašu domácnosť a veľkou pridanou hodnotou bude vaša práca.  Rovnako pripájame recept na sušienky s citrónovou polevou, ktoré osviežia v teplých dňoch. Zapojiť môžete aj deti – určite ich to bude baviť!

pecenie_shutterstock

Zdroj foto: Shutterstock

Čo budete potrebovať?

• Plátno (2,49€ KiK)
• Sušené kvety, listy (môžete ich s deťmi sami nazbierať a usušiť)
• Univerzálne lepidlo (2,99€ KiK)
• Štetec
• Farby

kik_230623

Postup:

Už viete, čo bude ústredným motívom vášho obrazu? Môžete vytvoriť kvetinovú záhradu, rozkvitnutý strom alebo popustiť uzdu svojej fantázii a vytvoriť abstraktné dielo. Pred samotným lepením použite podkladovú farbu po celej ploche plátna. Po zaschnutí farby môžete začať rozmiestňovať sušené kvety a listy.
Akonáhle budete s výsledkom spokojní, jednotlivé kvietky potrite lepidlom a opatrne nalepte. Môžu sa aj prekrývať - vďaka tomu bude obraz pôsobiť prirodzenejšie. Nezabudnite všetko nechať poriadne zaschnúť a obraz môžete na záver zafixovať špeciálnym lakom. Potom už len váš výtvor zaveste na stenu a môžete sa radovať zo svojej práce!

Maslové sušienky s citrónovou polevou

haribo_230623

Čo budete potrebovať?

● 115 g zmäknutého masla
● 60 g kryštálového cukru
● 1/3 lyžičky mletej vanilky
● 170 g hladkej múky
● štipku soli

Na polevu:

● 25 ml citrónovej šťavy
● 160 g cukru
● Haribo FLOWER POWER

Postup:

Rúru predhrejeme na 150 ° C a veľký plech vystelieme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo vymiešame spolu s cukrom v robote alebo ručným šľahačom do peny, trvá to niekoľko minút. Akonáhle je maslo už vyšľahané, pridáme mletú vanilku, hladkú múku a štipku soli. Všetko spolu ľahko prešľaháme, kým sa všetky ingrediencie nespoja a nevznikne hladké, husté a trocha lepivé cesto.
Na ľahko pomúčenej pracovnej doske alebo ploche vyvaľkáme cesto na hrúbku približne 1-1,5 cm a pomocou formičky vykrojíme jednotlivé kolieska. Vykrájané kolieska presunieme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rozpálenej rúry. Pečieme cca 25 minút alebo kým okraje sušienok nechytia zlatistú farbu. Upečené sušienky presunieme na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Akonáhle sú sušienky už vychladnuté, pripravíme polevu. Citrónovú šťavu zmiešame s práškovým cukrom a vymiešame hladkú a hustú cukrovú polevu. Jednotlivé sušienky ozdobíme, nakoniec poukladáme cukríky Haribo Flower Power a môžeme ihneď podávať.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.