Pripravte sa na chladnejšie večery so spoločenskými hrami

Aj vás už pomaly prepadá ten nepríjemný pocit, že tu máme pozvoľný koniec leta? Denné teploty síce ešte bývajú príjemné, ale chladnejšie rána nám surovo dávajú vedieť, aby sme sa pomaly začali pripravovať na jeseň.

shutterstock_game22

Zabaviť sa dá aj bez obrazoviek

Tí, ktorí bývajú v bytoch, určite spozorovali, že už sa nedá mať do neskorého večera otvorené okno kvôli nižším teplotám a tí, ktorí bývajú v rodinných domoch sa musia pri dlhých posedeniach na terase lepšie obliecť a častejšie zohrievať vodu vo svojich bazénoch Bestway. Nechceme znieť pesimisticky, ale ani sa nenazdáme a budeme voľné chvíle tráviť skôr vo vnútri.

To však neznamená, že s odchádzajúcim letom odchádza aj zábava. Ako sa zabaviť v kruhu rodiny bez toho, aby ste púšťali televízor, či sa uchýlili k svojim smartfónom? No predsa so spoločenskými hrami.

V súčasnosti je na trhu obrovské množstvo rôznych spoločenských hier. Ako si však vybrať takú, ktorá zabaví všetkých členov domácnosti? Obzvlášť, keď členmi domácnosti sú aj deti a treba prihliadať na to, aby bola spoločenská hra zvládnuteľná aj nimi?

Spoločenské hry pre celú rodinu

Pri výbere spoločenskej hry, ktorú chcete hrávať spolu s vašimi deťmi, je dôležité riadiť sa vekom najmladšieho hráča. Možno to bude vyzerať, že vy sa pri detských spoločenských hrách nezabavíte, ale nebojte sa, určite zažijete pozitívne prekvapenie.

Jednoduchší výber môžete mať ak už nejaké spoločenské hry doma máte a budete podľa nich vedieť posúdiť, či ich vaše deti zvládajú, prípadne či už nie sú pre ne príliš jednoduché. Ale vďaka informáciám o vekovej hranici, pre ktorú je hra určená, nebudete mať problém správne vybrať aj ak pôjde o prvú spoločenskú hru.

Druhou zo základných vecí, na ktoré treba prihliadať pri výbere spoločenskej hry pre celú rodinu, je forma danej spoločenskej hry. Tým myslíme to, či je hra kooperačná (hráči v nej spolupracujú), alebo súťažívá (hráči hrajú proti sebe). Obzvlášť pri menších deťoch býva často lepšou voľbou kooperačná hra, keďže im treba často pomáhať a ešte nie sú dostatočne zrelé na aspekt súťaženia.

Zdroj obrázka: Autor: Kristina Zarzh / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.