Dámy, prestaňte sa už báť činiek a športovej výživy

Množstvo žien, ktoré si chcú vyformovať postavu, si často zvolí rôzne (veľakrát minimálne efektívne) skupinové cvičenia, pretože sa boja začať chodiť do fitka. Tento (maximálne iracionálny) strach pramení z mylnej predstavy, že cvičenie so závažiami z nich za pár dní spraví Schwarzeneggerov s dlhými vlasmi.

shutterstock_fitnes_girl21

Svaly nerastú zo dňa na deň

Dámy, nebojte sa. Aj keby ste zrovna chceli mať svaly, ktoré by vám závideli aj muži, potrebovali by ste nato roky tvrdej driny v posilňovni a určite sa to nestane tak, že párkrát vo fitku zdvihnete ľahkú činku a na druhý deň budete musieť nosiť len tielka lebo sa vám vaše obrovské bicepsy nezmestia do ničoho, čo má rukávy.

Rovnako sa nemusíte báť ani rôznej športovej výživy. To, že si po cvičení dáte proteín, určite nespôsobí, že obvod vášho bicepsu bude do rána väčší ako obvod stehna vášho partnera. Proteíny sú pre ľudské telo dôležité nielen z dôvodu regenerácie a rastu svalov. Nedostatok proteínov v tele môže spôsobiť okrem nadmernej únavy aj problémy s kvalitou vlasov a pleti a to už je niečo, pričom by mali zbystrieť práve dámy.

Nie vždy dokážeme dostatok živín prijať z bežnej stravy

Dospelý človek by mal denne skonzumovať zhruba 0,8 gramu proteínu na kilo svojej váhy. Toto číslo však nie je konečné a závisí aj od toho aký aktívny život konkrétny človek vedie. Pri aktívnych športovcoch sa môže vyšplhať až ku 2 gramom. To je už však celkom slušný objem jedla, ktorý môžu mať problém skonzumovať obzvlášť ženy. A preto by sa ani ženy nemali vyhýbať práškovým proteínom. Pri výbere však dbajte na zloženie a snažte sa zvoliť ten s minimálnym obsahom tukov a sacharidov.

Ďalším užitočným doplnkom pre docielenie svojej vysnívanej postavy, ktorý naviac názvom nepôsobí tak odstrašujúco ani pre ženy, sú spaľovače tukov. Opäť však nečakajte, že len večer vypijete nápoj alebo užijete tabletku a ráno budete mať dokonalo vypracované brucho. Spaľovače tukov nebudú fungovať bez vášho pričinenia a pravidelnému cvičeniu a zdravej strave sa preto nevyhnete ani keď začnete spaľovač tukov užívať. Vedia však zefektívniť vaše snaženie sa v posilňovni a odriekanie si nezdravých dobrôt.

Zdroj obrázka: Autor: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.