Tip na turistiku

Víkend, dovolenka či prázdniny, turisti vždy vyhľadávajú niečo nové. Desať horských zážitkov v jednom - tak možno charakterizovať oblasť neďaleko rakúskeho, tirolského Kitzbühlu, ktorá vás určite očarí a ako turistov uspokojí.

kitzbueheler alpen pillerseetal waidring badesee badesee waidring

Počnúc Hexenwasser až po Triassic Park sú tu mnohé atrakcie pre rodiny zadarmo. Práve pre túto destináciu je veľmi výhodná Sommer Card Kitzbüheler Alpen (letná karta).

Hexenwasser v Söll, niekoľkokrát ocenený ako zážitkovo – náučný koncept,  Triassic Park vo Waidringu, kde sa môžu deti vrátiť o 200 miliónov rokov nazad a Alpinolino vo Westendorfe, ponúka výklad o Alpách priamo od horských vodcov. To sú len tri z desiatich horských tipov pre zážitky v Kitzbülských Alpách. Zadarmo a len na skok vzdialené od seba. Nikde inde v Rakúsku nie je toľko atrakcií pre celú rodinu na jednom mieste. Treba len vystúpiť hore do hôr. Najlepšie s letnou kartou - Sommer Card der Kitzbüheler Alpen, platnou do 5. novembra  na jazdu na 31 horských lanovkách s množstvom bonusov.  Zvýhodnený lístok pre dospelých na šesť dní stojí: 67 euro, deti platia: 33,50 euro, mladiství: 50,50 euro. Mimochodom, týždenný pobyt v prázdninovom byte s touto kartou na leto vychádza pre trojčlennú rodinu od 537,- euro. Treba dodať, že každý deň ponúkajú miestni nové a nové atrakcie.

Sommer Card umožňuje cenové zvýhodnenie pobytu, pričom každý deň sú v ponuke nové dobrodružstvá a nové výzvy, najmä pre deti. Napríklad, taká atrakcia ako Hexenwasser, (voda strigy a rôzne čary) dostupná pohodlne lanovkou, je absolútnym hitom, aj vtedy, keď nie je priam ideálne počasie.

V Triassic Parku sa zasa všetko točí okolo „mini mora“, kde možno pozorovať korály z bezprostrednej blízkosti prostredníctvom modernej multimédiatechniky. Dospelí sa môžu kochať pohľadom na jedinečnú panorámu z oceľového koralu, na Steinplatte. Vo Filzalmsee, v Hochbrixene, v 1 300 metrovej výške možno pozorovať dorast biotopu v prírodnej výskumnej stanici. Ďalší deň si môžete zvoliť návštevu parku Alpinolino vo Westendorfe

Ten, kto miluje dobrodružstvo, sa môže  vydať lanovkou Harschbichlbahn k parku Hornpark, priamo v obci  St. Johann in Tirol. Známy park plný lán a platforiem na lezenie, najväčší v regióne Kitzbühlských Álp. Tu si detičky už od troch rokov môžu vyskúšať balancovať vo výške. Raritou pre všetkých je tzv. fyling fox,  210 metrov dlhé lano, na ktorom preletíte ponad krásne jazero Angereralm Bergsee. Dospelý zaplatí 24 euro, za dieťa 17, od troch rokov 10 euro. „V tomto parku Hornpark sa počas leta deje všeličo zaujímavé“ hovorí pani Katharina Szücs.  Novo je položená trasa pre mountain biky, tá má 13 percentné klesanie od strednej stanice až do údolia. Tam, priamo v obci St. Johann je tréningový areál pre  downhill. Alebo občerstvenie vo forme horskej káry. Je to úžasný zážitok pre malých i veľkých. Deti od dvanásť rokov si môžu  samostatne vyskúšať, aké to je, riadiť takúto káru dole kopcom. Jedna jazda stojí 12 euro. Štart je zo stanice lanovky Harschbichl-Bergstation vo výške 900 metrov,  trasa meria päť kilometrov s ostrými, ale i miernymi zákrutami až do cieľa a s krásnym výhľadom na okolitú panorámu. 

Kitzbühlské Alpy – to sú štyri krásne regióny: Hohe Salve, Brixental, St. Johann in Tirol Pillersee Tal okolo Kitzbühlu s dvadsiatimi obcami, ktoré si dodnes uchovali tirolskú atmosféru a majú stále svoj typický šarm. Patria k      nim známe mená ako Kirchberg, Hopfgarten, St. Johann in Tirol či Fieberbrunn. Sila atraktívnosti regiónu spočíva najmä v bohatej ponuke pre rodiny, turistov i milovníkov outdoorového športu. V lete je to zážitok z hôr pre rodiny - 2500 kilometrov turistických trás a 1000 kilometrov pre cyklistov a horské bicykle. Moderné lyžiarske regióny majú takmer 1000 kilometrov zjazdoviek a patria k najlepším na svete. Kitzbühlské Alpy sú najznámejším cieľom dovoleniek v Rakúsku a hovorí sa, že sú „jednoducho úžasné“.

Voľná jazda s kartou hosťa!!! Od 1. mája platí pre držiteľa karty v týchto štyroch kitzbühlských alpských regiónoch jazda zdarma. Platí to pre všetky vlakové spojenia (Rex) na trase od obce Wörgl až po obec Hochfilzen. www.kitzalps.com

Zdroj foto: Sommer Card der Kitzbüheler Alpen

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.