Krvavá karikatúra...

... príbeh o teroristoch z Paríža, ktorý sa týka aj Slovenska. Spisovateľ a bezpečnostný expert Marko Thelen miluje cestovanie. Profesionálne sa venuje boju s terorizmom a organizovaným zločinom.

Obidve tieto aktivity sa stretávajú v jeho kriminálnych príbehoch o detektívovi Martinskom, ktoré sú inšpirované skutočnými udalosťami. Po prípade Dlhé tiene Karibiku o Slovenke obvinenej z únosu detí na Haiti je tu nová napínavá detektívka Krvavá karikatúra.

O knihe...
Hlavný hrdina sa v trileri Krvavá karikatúra vrhá do nebezpečného pátrania po zmiznutej Slovenke na Arabskom polostrove práve v čase teroristických útokov v Paríži z januára 2015. Odhaľuje nepredstaviteľné súvislosti zmiznutia mladej Slovenky Adriany s útokmi v hlavnom meste Francúzska, so Slovenskom a Českou republikou. Odkrýva tajomstvá súvisiace s prvými vlnami utečencov.

„Tak ako uvádzam v úvode knihy, príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami,“ hovorí o svojej novej knihe autor píšuci pod pseudonymom. „K reálnym situáciám, ktoré som zažil, alebo o ktorých som sa dozvedel od kolegov, som pridal svoju fikciu. Zmenil som niektoré miesta, obsah, niekde čas a osoby. Tak vznikol celý dej.“

Napriek tomu, že autor z bezpečnostných dôvodov nevystupuje na verejnosti, je rád v kontakte so svojimi čitateľmi a čitateľkami či už cez webovú stránku www.markothelen.eu alebo na sociálnych sieťach.

O autorovi
Marko Thelen sa rozhodol vystupovať pod pseudonymom, keďže aktívne pôsobí ako expert v oblasti vnútornej bezpečnosti pre medzinárodné a európske inštitúcie. Patrí medzi prvých odborníkov na Slovensku, ktorí pomáhajú obetiam obchodovania s ľuďmi. Neskôr rozšíril oblasť pôsobenia na boj s environmentálnou kriminalitou, terorizmom a organizovaným zločinom.
Vďaka svojej práci sa stal vášnivým svetobežníkom a precestoval väčšinu kontinentov. Jeho najobľúbenejšou krajinou je Francúzsko vrátane všetkých jeho zámorských území. K srdcu mu prirástla predovšetkým oblasť Karibiku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.