Kniha Piesnenie nasleduje po knižnej Milanchólii

Nové spoločné dielo Milana Lasicu a Mareka Ormandíka. Po nádhernej knižke so sugestívnymi obrazmi výtvarníka Mareka Ormandíka – Milanchólia – prišlo Vydavateľstvo SLOVART s ďalšou lahôdkou spomínanej autorskej dvojice.

V novembri sa dostala na pulty kníhkupectiev ich nová spoločná publikácia. Má názov Piesnenie.

V ich prvej knižke vytvoril Milan Lasica texty k Ormandíkovým výtvarným dielam. V druhej je to naopak – Lasicove piesňové texty Ormandík umelecky doplnil bohatými ilustráciami. Známy výtvarník o tom v knihe Piesnenie píše:
„ ...texty Milana Lasicu mám veľmi rád. A možno aj preto sa mi ťažko ilustrovali. Nechcel som byť doslovný, ani kradnúť vtipy či pointy. Zvolil som niekoľko spôsobov, ako sa priblížiť k ich poetike. Od malých kresbičiek, ktoré najpriamejšie komentujú verše, až po veľké plátna z môjho archívu, kde som hľadal príbuznú, tragicky veselú náladu. A našiel. Aj v sebe.“
S úsmevom sa dá dodať, že táto knižka na Vianoce poteší ako darček vari každého, kto má rád aspoň jedno z troch nasledujúcich podstatných mien: kniha, pieseň, obraz; alebo aspoň jedno z dvoch podstatných priezvisk: Lasica, Ormandík.

S výtvarnými dielami Mareka Ormandíka sa môžete aktuálne zoznámiť na jeho autorskej výstave „Stôl a plot“ v bratislavskej ZOYA Gallery na Ventúrskej ulici v Bratislave, ktorá potrvá do 24. 2. 2017.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.