Povinná jazda pre všetkých fanúšikov fantasy

Sarah J. Maas je momentálne najvychytenejšia autorka na poli young adult (YA) fantasy. Jej debut Trón zo skla privodil návrat ku klasickej epickej fantasy pre tínedžerov, kde dlhé roky dominovali postapokalyptické a dystopické romány.

S jej sériou Trón zo skla vstúpili do YA literatúry trochu starší hrdinovia a hrdinky, ktoré sa ničoho neboja. Od začiatku augusta je na pultoch slovenských kníhkupectiev tretí diel pod názvom Zrodená z ohňa (preklad Zuzana Kamenská), ktorému predchádzali Koruna z temnoty a Trón zo skla (preklad Elena Guričanová).

Maasovej romány sú premyslené, žiadna „vata“, a čo je najdôležitejšie, autorka sa každou knihou zlepšuje, a fanúšikovia po celom svete to dokážu oceniť. Jej knihy sa pravidelne objavujú na prvom mieste v rebríčku bestsellerov New York Times. Z jej dvoch knižných sérií, ktoré vychádzajú paralelne, sa predalo viac ako 3 milióny výtlačkov.

Tento rok vo Vydavateľstve SLOVART ešte vyjdú dve sprievodné novelky k sérii Trón zo skla a kniha vymaľovaniek zo sveta Trón zo skla, budúci rok prinesie vydavateľstvo pre slovenských čitateľov a čitatelky aj prvé dva diely novej série Na dvore z tŕňov a ruží.

Svetom hlavnej hrdinky Celaeny Sardothien sú očarení mladí čitatelia na celom svete, knihy vyšli v preklade v 29 jazykoch a štvrtá kniha Kráľovná v tieňoch (pripravujeme na marec 2017) vyhrala ocenenie ako najlepšie YA sci-fi/fantasy roku 2015 na portáli Goodreads.

O autorke:
Sarah J. Maas je rodená Newyorčanka, no žila už aj v Pensylvánii a Kalifornii. Prvú verziu románu Trón zo skla napísala ako šestnásťročná! Keď práve nepracuje na novej knihe a „nezávisláči“ na sociálnych sieťach, pozerá všetko možné od Star Wars až po filmy Hayao Miyazakiho, alebo číta klasické rozprávky. Viac info nájdete na sarahjmaas.com alebo na sociálnych sieťach: Twitter @SJMaas, Tumblr worldofsarahjmaas.com, Instagram @therealSJMaas, Facebook facebook.com/throneofglass.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.