Tipy na dovolenkové krížovky

Napísal Albatros Media SK 29. jún 2024

Zabavte sa pri lúštení švédskych krížoviek, ktorých tajničky ukrývajú zaujímavé a užitočné informácie o jednej z najzdravších sladkostí na svete – o mede a jednom z najobľúbenejších nápojov na svete – o káve. Príjemnú zábavu a nech vám padne na úžitok!

am_lindeni_290624

Krížovky Všetko o káve - veľké písmená

"Krížovky s veľkými písmenami nielen pre kávičkárov."
Zabavte sa pri lúštení švédskych krížoviek, ktorých tajničky ukrývajú zaujímavé a užitočné informácie o jednom z najobľúbenejších nápojov na svete – o káve. Príjemnú zábavu a nech vám padne na úžitok!

Vydavateľstvo Lindeni

Čiernu kávu si ľudia vychutnávajú už viac ako tisíc rokov. Objavenie kávových zŕn a začiatky kávového nápoja zostávajú ukryté v legendách. Ako ľudia objavili kávu a jej účinky, zostane asi záhadou... edna z legiend popisuje, ako si pastier etiópskeho kláštora sťažoval opátovi, že kozy, ktoré pasie, sa po zjedení bobúl kríku rastúceho neďaleko pastvín, stávajú "roztopašnými". Opát na základe tejto informácie vraj plody kríka vyskúšal a ich povzbudzujúce účinky ho priviedli k myšlienke pripraviť z plodov odvar pre mníchov, aby pri dlhých náboženských obradoch nezaspávali.

Krížovky Všetko o mede - veľké písmená

"Krížovky s veľkými písmenami nielen pre milovníkov medu."
Zabavte sa pri lúštení švédskych krížoviek, ktorých tajničky ukrývajú zaujímavé a užitočné informácie o jednej z najzdravších sladkostí na svete – o mede. Príjemnú zábavu a nech vám padne na úžitok!

Vydavateľstvo Lindeni

Oddávna mali ľudia jediné účinné sladidlo a tým bol med. S rozšírením islamu, sa v 9. storočí, do Európy dostal trstinový cukor, ten ale zostal drahou vzácnosťou až do 17. storočia, keď sa v zámorí začala pestovať trstina vo veľkom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.