Svetová klasika a romantický príbeh

Eugen Onegin patrí medzi vrcholné diela A. S. Puškina a klenoty svetovej literatúry., teraz v nezameniteľnom preklade Jána Štrasera s ilustráciami mladej talentovanej ilustrátorky Lenky Šimečkovej.  Na pláži (Ian McEwan) je útla knižka, ktorú možno prečítať na posedenie.

O knihe...

Román opisuje život ruskej spoločnosti v prvej polovici 19. storočia. Onegin je prototypom tzv. zbytočného človeka, nemá nijaké životné ciele a všetky jeho snahy sú odsúdená na zánik, aj keď kedysi bol vzdelaným a nadaným človekom. Odcestuje z Petrohradu na vidiek za umierajúcim strýkom, a hoci o tom zatiaľ netuší, práve tam stretne svoju osudovú lásku Tatianu. Nezameniteľný preklad Jána Štrassera dopĺňajú úchvatné ilustrácie mladej talentovanej ilustrátorky Lenky Šimečkovej.

Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

slovart_200822

Zdroj foto: Slovart

Ian McEwan (1948) sa v súčasnosti sa radí medzi najuznávanejších svetových spisovateľov. Narodil sa v Alderhorste v Anglicku. Medzi jeho najznámejšie diela patria prózy Betónová záhrada (The Cement Garden, 1978), Čierne psy (Black Dogs, 1992), Amsterdam (1998) a Pokánie (Atonement, 2001). Je nositeľom viacerých prestížnych literárnych ocenení, za román Amsterdam získal Bookerovu cenu. Vo Vydavateľstve SLOVART vyšiel jeho román Na pláži (On Chesil Beach, 2007). Podľa viacerých McEwanových románov boli nakrútené úspešné filmy.

O knihe...

Krásna noc na pláži, rozhodne nie všedná pre mladomanželský pár. Je to ich svadobná noc - mladej huslistky Florence a čerstvého absolventa univerzity Edwarda. A nie je to ani svadobná noc, aké si zvyčajne predstavujeme, pretože Florence je panna a Edward panic. Čo urobí prvá spoločná skúška s ich vzťahom? Útla knižka, ktorú možno prečítať na posedenie.

1 Komentár

  • Komentár Pedrogam %PM, %24 %677 %2024 %15:%apr napísal Pedrogam

    mexican online pharmacies prescription drugs: cheapest mexico drugs - purple pharmacy mexico price list

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.