Knižné tipy Slovart: historický román a krimi

Vydavateľstvo Slovart vydalo v júni nový román Kráľovnin sľub americkému spisovateľovi historických románov C. W. Gortnerovi  a Hodinu duchov z pera Michael Connellyho, ktorý  je jedným z najlepších  amerických autorov detektívok vo svete aj na Slovensku.

Kráľovnin sľub 

C. W. Gortner je autorom kníh o Coco Chanel, Lucrezii Borgia, ako aj historickej série o Tudorovcoch a iných. Jeho knihy boli preložené do vyše 20 jazykov.

O knihe...

Izabela je iba mladé dievča, keď sa nevedomky stane pešiakom v sprisahaní proti svojmu nevlastnému bratovi kráľovi Enriquemu. Kráľ intrigy odhalí a Izabelu drží v zajatí. Dievča je však pevne odhodlané zabezpečiť si korunu a vydať sa na muža, ktorého miluje – aragónskeho princa Ferdinanda, hoci kráľ ju sľúbil portugalského kráľovi Afonsovi, aby si zabezpečil spojenectvo. Izabela však s kráľom rozohrá smrteľne nebezpečnú hru a napokon ako sedemnásťročná nastúpi na trón v Kastílii, najmocnejšom kráľovstve v Španielsku. S Ferdinandom Aragónskym spoja svoje ríše a túžia vybudovať jednotné, mocné kráľovstvo . Keď im však Maurovia z juhu z Granady vyhlásia vojnu, vypukne tvrdý a zradný boj proti starovekému protivníkovi, ktorý preverí všetko Izabelino odhodlanie, odvahu a húževnatú vieru vo svoj osud.

slovart_250622

Hodina duchov

Michael Connelly (1956) napísal už takmer štyridsať románov a podľa niektorých boli nakrútené úspešné filmy. V súčasnosti pracuje aj ako výkonný producent seriálu Bosch, ktorý tiež natočili podľa jeho románov. Žije striedavo v Kalifornii a na Floride.

O knihe...

Ľudia odpočítavajú posledné sekundy starého roka a v Hollywoode vládne chaos. Detektívka Renée Ballardová z LAPD čaká na tradičnú oslavnú paľbu do vzduchu. No o pár minút neskôr ju zavolajú na miesto, kde jedna z guliek zasiahla majiteľa autoservisu. Renée rýchlo zistí, že to nemohol byť jeden z projektilov, čo padali z neba po silvestrovskej streľbe, a že smrť muža súvisí s inou nevyriešenou vraždou – s prípadom, na ktorom kedysi pracoval Harry Bosch. Zároveň však musí pátrať aj po diabolskej dvojici s prezývkou Polnoční, ktorá znásilňuje ženy priamo doma v spálni, a nezanecháva po sebe nijaké stopy.

Zdroj foto: Slovart

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.