Tri slovenské sestry

Napísal Albatros Media SK, Lindeni 07. máj 2022

Ich príbeh vám zlomí srdce. Ich cesta vás naplní nádejou. Ich mená si navždy zapamä- táte. Heather Morris, autorka kníh Tetovač z Auschwitzu a Cilkina cesta, ktorých sa po ce- lom svete predalo osem miliónov výtlačkov, prichádza s novým ohromujúcim príbehom.

knihy_amsk_lindeni_0522

Kniha sa dotkne vášho srdca, nadchne vás odvaha a nezištná láska troch sestier, ktoré vzájomný sľub udržal nažive. Svetoznámej autorke sa jedného dňa ozvali sestry Magda a Livi, ktoré spolu s treťou sestrou Cibi prežili hrôzy Osvienčimu a druhej svetovej vojny. Heather Morris ani sekundu nezaváhala a vycestovala za nimi do Izraela, kde dnes žijú. Magda, Livi a Cibi pochádzajú zo Slovenska a ich príbeh a strastiplnú cestu na slobodu si môžete prečítať v našej májovej novinke Tri sestry. Vychádza v preklade Miriam Ghaniovej.

„Chcem, aby ste mi sľúbili, že sa vždy postaráte o svoje sestry. Že tu vždy budete jedna pre druhú. Že nikomu nedovolíte, aby vás od seba odlúčil, nikdy. Rozumiete?“ Keď boli Cibi, Magda a Livi malé, sľúbili svojmu otcovi, že zostanú spolu, nech sa stane čokoľvek. O niekoľko rokov neskôr, keď mala Livi len pätnásť rokov, dostala príkaz na transport do Osvienčimu. O štyri roky staršia Cibi šla s Livi, odhodlaná ochrániť ju alebo zomrieť spolu ňou. Spoločne bojovali a prežili nepredstaviteľnú krutosť a utrpenie. Len sedemnásťročná Magda zostala so svojou matkou a starým otcom vo Vranove nad Topľou, ukrývala sa u susedov v podkroví alebo v lese, keď členovia Hlinkovej gardy hľadali Židov. Podarilo sa jej unikať, ale nakoniec aj ju odviezli do tábora smrti v Osvienčime-Brezinke. Tam sa tri sestry znova stretli a pri spomienke na otca si dali nový sľub, tentoraz jedna druhej – prežijú.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.