Najobľúbenejší ilustrovaný atlas vyšiel v novom rozšírenom vydaní

Tri milióny predaných výtlačkov vo viac ako 30 krajinách sveta a mnoho celosvetových ocenení v kategórii knihy pre deti. To je vizitka knižného fenoménu Mapy. Tento bohato ilustrovaný atlas sveta, ktorý si získal fanúšikov po celom svete, vyšiel vo Vydavateľstve SLOVART už v roku 2016.

Stojí za ním poľská ilustrátorská dvojica Aleksandra a Daniel Mizieliński, ktorá má na svojom konte viacero knižných projektov.

Na úvod roka 2022 prinášame fialovú reedíciu publikácie Mapy, doplnenú o 20 nových máp. K pôvodným, ktoré obsahovalo modré vydanie, pribudli mapy týchto štátov: Argentína, Kuba, Konžská demokratická republika, Dánsko, Estónsko, Etiópia, Gruzínsko, Indonézia, Irán, Írsko, Litva, Lotyšsko, Nigéria, Nórsko, Portugalsko, Južná Kórea, Slovinsko, Taiwan, Venezuela a Vietnam. Atlas vychádza s podtitulom Obrazová encyklopédia zaujímavostí zo všetkých kútov sveta v preklade Alexandra Horáka.

Nové doplnené vydanie tak celkovo obsahuje 75 máp, ktoré vás prenesú do 66 krajín a na 6 kontinentov. Sú plné zaujímavých obrázkov z výnimočných miest, ktoré vás inšpirujú vydať sa na dobrodružnú cestu okolo sveta plnú divých zvierat, exotických rastlín, slávnych osobností a úžasných historických pamiatok či prírodných javov. V Nórsku uvidíte fjordy a v konžskej džungli gorily. Na Kube si zatancujete rumbu, v Iráne navštívite perzské záhrady a v Číne ochutnáte storočné vajcia. V Austrálii vás prekvapí vtákopysk, vo Fínsku polárna noc a na Madagaskare obrovský baobab. Objavíte najzaujímavejšie kúty sveta a jeho rôznorodosť.

Okrem tejto nádherne ilustrovanej obrazovej encyklopédie plnej máp, vyšli vo Vydavateľstve SLOVART manželom Mizielinským aj ďalšie tituly. Cesta do divočiny (2021) vás vezme na dobrodružnú výpravu za zvieratami národných parkov sveta. Encyklopédia Tu žijeme (2019) je plná ilustrácií z vesmíru a v knihe Pod zemou / Pod vodou (2017) sa zoznámite s tajomstvami podmorského i podzemného sveta.

O autoroch:

Alexandra Mizielińska(1982) a Daniel Mizieliński (1982) sa venujú grafickému dizajnu, písaniu a ilustrovaniu kníh, či tvorbe webových stránok. Sú majiteľmi grafického štúdia Hipopotam studio. Za svoju prácu získali viacero významných svetových cien ako napr. Prix sorcieres či Primo Andersen. Ide o najprestížnejšie ocenenia v oblasti detskej literatúry udeľované vo Francúzsku a Taliansku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.