Máš to u mňa - romantický príbeh

Napísal Albators Media, Lindeni 28. november 2021

Máš to u mňa - to je nový neodolateľný príbeh bestsellerovej autorky Sophie Kinsellovej o láske a podpore, ale aj o dlhu, ktorý môže všetko zmeniť. Príjemný román práve vychádza vo vydavateľstve Lindeni, do slovenčiny ho preložila Miriam Ghaniová. 

„Sophie Kinsella sa vracia k svojim koreňom z príbehov o nákupnej maniačke,“ napísali v denníku The Washington Post. „Máš to u mňa je vtipným prieskumom rodinného života a hľadania lásky. Z hlavnej postavy Fixie sála britský humor a obsadenie postáv, s ktorými sa stretáva, čitateľkám pripomenie, prečo aj devätnásť rokov po svojom prvom knižnom hite zostáva Sophie Kinsella jednou z kráľovien ženských románov.“

Hlavná hrdinka knihy Fixie si nemôže pomôcť – vždy napráva nejaké predmety, čistí aj neviditeľné škvrny, pomáha priateľom... Všetko musí byť podľa nej v poriadku, preto aj dostala svoju prezývku. Keď ju raz neznámy muž v kaviarni požiada, aby mu na chvíľu postrážila notebook, súhlasí a zachráni ho pred katastrofou. Sebastian, majiteľ notebooku, jej nechá odkaz na papierovom pohári od kávy, že je jej dlžníkom. Fixie však vôbec nezamýšľa požiadať ho niekedy o nejakú láskavosť. Vtedy sa do jej života vracia Ryan, láska z mladosti, a potrebuje jej pomoc. Veci však nejdú podľa plánu. Fixie osloví Sebastiana, a napokon sa ona stane jeho dlžníčkou. Fixie sa zmieta medzi minulosťou a lákavou budúcnosťou a séria malých láskavostí a dlhov môže od základu zmeniť jej život. Bude mať konečne odvahu pomôcť nielen iným, ale aj sebe? Nájde aj ona lásku, po ktorej túži?

„Ak túžite po romantike, na Sophie Kinsellovú sa môžete vždy spoľahnúť. Vždy má pripravený príbeh, ktorý zahreje každú unavenú dušu a pritom neupadne do presladeného sentimentu,“ zhodnotili v Red Magazine. V rešpektovanom Kirkus Review doplnili: „Jej fanúšikovia toto pohladzujúce a veselé čítanie isto zhltnú.“

Jedna z najúspešnejších britských autoriek Sophie Kinsella sa narodila v Londýne. Študovala hudbu, ale po roku prešla na štúdium politiky, filozofie a ekonomiky. Debutovala s románom Spoveď nákupnej maniačky, kniha mala osem ďalších pokračovaní a vznikol podľa nej film z dielne Disney. Veľký úspech zaznamenali aj jej ďalšie romány, okúsila aj tvorbu pre tínedžerov a deti. Vo viac ako 60 krajinách sveta sa predalo vyše 45 miliónov výtlačkov jej kníh, preložené boli do vyše 40 jazykov. Vo vydavateľstve Lindeni jej vyšiel aj úspešný román Dokonalé prekvapenie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.