Orcie`res-Merlette

Lyžovačka vo Francúzsku už nie je pre našinca nemožná a spomínaná oblasť je vhodná hlavne pre rodiny s deťmi a skupinky mladých ľudí...

Na hraniciach národného parku Ecrin, sa nachádza lyžiarske stredisko, ktorého horské masívy sú známe vľúdnejším počasím a celkovou klímou. Ide o moderné stredisko nachádzajúce sa v nadmorskej výške 1850 metrov v južných Alpách, ktoré bolo vybudované v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, práve pre skvelé klimatické podmienky na zimné športy.

 

Oblasť ponúka 85 km lyžiarskych tratí  určených hlavne pre stredne pokročilých a začiatočníkov; pre náročných lyžiarov je určených 6 zjazdoviek. Sieť vlekov (29) je tak usporiadaná, že je možné kombinovať rôzne smery a typy zjazdoviek. Na vrchole Le Drouvet (2655 m) sa dostanete rovnomennou kabinkovou lanovkou, kde sa nachádza najväčší počet zjazdoviek a jeho výška mu zaisťuje bohatý prísun slnečného svitu. Zaujímavosťou tohto strediska je unikatna lanovka Telemix de Rocherousse, ktorá sa šplhá až do výšky 3000 metrov a je spojením 6 miestnej sedačkovej a kabinkovej lanovky na jednom lane. Ďalším pozitívnym  projektom pre lyžiarov je rozširovanie lyžiarskeho areálu k vrcholu Roche Brune (2956 m).

Okrem dobre udržiavaných tratí pre všetky typy zimných športov, si na svoje prídu aj tí, ktorí uprednostňujú trochu adrenalínu. Môžu skúsiť paraglaiding, využiť sánkársku dráhu, jazdu so psím záprahom či jazdu na motorkách v snehu. Pre deti bude určite nezabudnuteľný zážitok vysokohorská dedinka Igloo Kanata, kde sa dozvedia o kultúre Eskimákov a ponúka sa aj možnosť stráviť noc v iglu.

Orcie`res Merlette má jeden z najmodernejších športových areálov, tzv. Veľkú medvedicu, kde pod jednou strechou nájdete klzisko, saunu, tri bazény bowling a fitness a komu ani to nestačí sú k dispozícii snežné skútre a plochá dráha na ľade.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.