Nádych exotiky a cudzích kultúr môžete zažiť aj v Európe

Priznajte sa, ktorá z vás sa niekedy neprichytila pritom ako blúdi „prstom po mape“ a predstavuje si exotickú dovolenku niekde na opačnom konci sveta? Často však kvôli finančnej stránke ostane len pri tých predstavách.

shutterstock_sea_beach21

Karibik je pre vás nedosiahnuteľný sen? A čo ten stredomorský?

Problém pritom nemusí byť v tom, že by všetky vzdialené destinácie boli drahé, väčšinou tvorí veľkú časť ceny práve doprava. Dobrou správou však je, že nádych exotiky môžete zažiť aj podstatne bližšie k Slovensku, v rámci Európy.

Ak ste napríklad často obdivovala fotky z prenádherných karibských pláží, čo takto skúsiť dovolenku na Sardínii? Práve tento taliansky ostrov je totižto označovaný ako Karibik Stredomoria. Čomu vďačí za takéto označenie? Jednoznačne svojmu smaragdovému pobrežiu a priezračnému moru.

Ak ste si doteraz pod Talianskom predstavovala len pobrežie tiahnúce sa severovýchodne od Benátok, ktoré je vyhľadávanou lokalitou (nielen) slovenských dovolenkárov, ktorí chcú ísť na dovolenku vlastným autom, ale nechcú ísť do Chorvátska, Sardínia vám vašu predstavu o Taliansku zmení. A to rapídne.

Zažite stret kultúr 

Alebo vás viac ako pláže a more lákajú rôzne kultúry? Je len málo miest na svete (ak vôbec nejaké), kde môžete zažiť väčší stret kultúr ako keď počas dovolenky v Turecku navštívite najväčšie mesto tejto krajiny, Istanbul. Rozkladá sa totižto na oboch brehoch Bosporskej úžiny, ktorá oddeľuje európsku a ázijskú časť Turecka a o historické pamiatky z rôznych kultúr tu nie je núdza.

Skvelým príkladom je jedna z najznámejších budov v celom Turecku, Hagia Sofia. Jej história totižto do určitej miery predstavuje históriu Turecka. Pôvodne išlo o byzantský kresťanský chrám. Po zhruba tisíc rokoch sa z kresťanského chrámu stala mešita.

Po približne polovici ďalšieho tisícročia, v roku 1935, si Hagia Sofia prešla sekularizáciou a bolo v nej zriadené múzeum. Po kontroverznom rozhodnutí tureckých vládnych kruhov sa minulý rok Hagia Sofia opäť stala mešitou.

Zdroj obrázka: Autor: Branislav_Zvada / Shutterstock.com

1 Komentár

  • Komentár Elizabeth Walter %AM, %23 %192 %2021 %03:%nov napísal Elizabeth Walter

    To je dobrá správa od LendingTree inc, ponúkame všetky typy pôžičiek na uspokojenie vašich želaných túžob. Či už ide o pôžičku na začatie nového podnikania, kúpu auta, kúpu domu, kúpu nových strojov alebo splatenie dlhov. Som rád, že LendingTree, najdôveryhodnejšia online pôžičková spoločnosť, je tu, aby vám pomohla. Kontaktujte nás e-mailom na (lendingtreegroupinc@gmail.com).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.