Krásy Kyjeva

Mnoho ľudí zavrhuje cestovanie na východ, pretože si myslia, že východné krajiny sú zaostalé, nemajú čo ponúknuť, a preto radšej zvolia vyspelejšie západné krajiny.  Ak sa ale pozriete na fotky napríklad z ukrajinského mesta Kyjev, tak hneď zacítite túžbu sa tam dostať a vidieť krásy Kyjeva naživo.

kyjev_plavra

Kyjev

Toto mesto sa nachádza na Ukrajine a je jeho hlavným, aj najväčším mestom. Je to správne stredisko Kyjevskej oblasti. Nachádza sa v severnej časti krajiny a preteká cez neho riek Dneper. Má rozlohu približne 827 kma približne 4 milióny obyvateľov.

Kyjev je dôležitým dopravným uzlom a centrom elektrotechnického odvetvia. Patrí k najstarobylejším európskym mestám a jeho história podľa archeologických nálezov siaha až 5. storočia. 

Cestovanie

Ak rozmýšľate nad tým, že by ste možno niekedy Kyjev chceli navštíviť, prečítajte si predtým rôzne cestopisy a zážitky cestovateľov, kde zistíte kam sa treba ísť pozrieť, alebo čo treba zažiť. Najznámejšími turistickými miestami sú napríklad aj nasledujúce miesta.

Kyjevsko- pečerská lavra

Toto miesto je centrom východného ortodoxného kresťanstva. Založené bolo v roku 1051. Miesto tvorí historický kláštor, ktorý priláka ročne milióny turistov. Kyjevsko- pečerská lavra je jedna z najpopulárnejších historických pamiatok v krajine. 

Okrem kláštora sa tu nachádza aj Veža veľkého zvonu, alebo Chrám zosnutia presvätej Bohorodičky. Tiež sa tu nachádzajú rozsiahle podzemné chodby a jaskyne, kde boli v minulosti pochovávané telá mnohých svätých.

Kyjevské parky a záhrady

Kyjev sa vyznačuje tým, že veľkú plochu mesta tvorí rozsiahla zeleň, kde sa ľudia môžu skryť pred každodenným zhodnom, alebo si vychutnať krásy prírody priamo v hlavnom meste. 

Najznámejšími parkami, ktoré isto treba navštíviť sú Mariyinsky park, alebo Khreshchatyj park. Oba parky ležia neďaleko rieky Dneper a môžete v nich nájsť nielen rôzne historické sochy, ale aj budovu bábkového divadla, palác, alebo Most zamilovaných.

Andrejevský svah

Najznámejšou ulicou v meste Kyjev je práve Andrejevský svah. Táto neveľká ulica sa tiahne dole kopcom a v minulosti spájala horný Kyjev s obchodnými miestami pri rieke Dneper. Nachádza sa tu mnoho historických pamiatok, ako napríklad barokový kostol sv. Ondreja, dom spisovateľa Michaila Bulgakova, alebo hrad Richarda Levie Srdce. 

Tiež sa tu nachádza mnoho umeleckých obchodov, ktoré ponúkajú rôzne obrazy, alebo remeselné výrobky.

Ak sa rozhodne navštíviť Kyjev, určite zájdite do tradičnej reštaurácie, kde vám s radosťou ponúknu typické ukrajinské jedlá. Mesto Kyjev je na naše pomery nesmierne lacný, preto si určite budete môcť dovoliť luxus, či už v podobe ubytovania, chutných jedál, alebo návštev rôznych historických pamiatok.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.