Malta

Leto už máme skoro za sebou, aj keď horúce počasie, sa sem tam, ešte objaví. Ak máte čas a náladu vychutnať si posledné dni dovolenky, vyskúšajte dovolenku na Malte. Na stránke Ryanair sa dá ľahko nájsť celkom lacná spiatočná letenka, ktorá vás do tohto ostrovného štátu zavedie.

S Ryanairom si od marca roku 2018, zaletíte na medzinárodné letisko, odkiaľ sa už ľahko dostanete do vami zvolenej destinácie.

História

Prvá zmienka o Malte sa uvádza z piateho tisícročia p.n.l. V tomto období obýval Maltu neznámy kmeň. Neskôr sa na území Malty objavovali rôzne kmene, ako napríklad Féničania, Rimania, Arabi, Nomádi a iní. V neskoršom období usídlili Maltu Briti, pre ktorých sa tento ostrov stal vojenskou základňou v prvej, aj druhej svetovej vojne. 

V roku 1964 nadobudla Malta nezávislosť, avšak stále je hlavou štátu britský panovník. V roku 1974 sa Malta vyhlásila za republiku a má aj vlastného prezidenta, i keď naďalej ostáva členom britského Spoločenstva národov.  V roku 2004 sa Malta stáva členom EÚ.

Geografia

Malta sa nachádza v Stredozemnom mori, južne od Sicílie. Hovorí sa tu anglickým a maltským jazykom. Anglicky vedia všetci, preto sem mnohí ľudia chodia, aj kvôli jazykovým kurzom. Štát Malta tvoria tri ostrovy, ktoré sa volajú Malta, Comino a Gozo. Malta je z týchto ostrovov najväčší ostrov a je tu najväčší turistický ruch. Ostrov Comino je obývaný obyvateľmi, ktorí sú zväčša farmári a rybári. Turisti tento ostrov veľmi nenavštevujú. Najmenší ostrov z týchto troch je ostrov Gozo a je v podstate neobývaný.

Dovolenka

V poslednom období sa Malta stala stále viac vyhľadávanou dovolenkovou destináciou. Ročne tento ostrov navštívi takmer 1,6 milióna dovolenkárov. Zvýšený turistický ruch sa podpísal aj na službách. Vzniklo tu mnoho hotelov, reštaurácií a barov. Na niektorých odľahlejších plážach, si však môžete vychutnať nerušený pokoj, nakoľko najviac turistov chodí do hotelových rezortov. 

Pláže sú tu najmä pieskové, od zlatej farby, až po červenú. Taktiež sú tu krásne skalnaté pobrežia a modré lagúny. Najviac turistami vyhľadávanou plážou je Golden Bay s krásnym pieskom a Mellieha Bay, ktorá je najdlhšou na Malte. 

Počasie

Keďže sa Malta nachádza v Stredozemnom mori, tak teplota v letných mesiacoch je tu naozaj vysoká. V sezóne od júna, do septembra je tu od 30 do 40 stupňov. More má teplotu okolo 23 stupňov. Nie príliš teplotne komfortné, je kúpanie sa v mori v mesiacoch november, až február. V tomto období je more celkom studené. V jarných, či jesenných mesiacoch je tu ale skvelá dovolenka, kedy nie je ešte veľmi teplo, ale už sa môžete okúpať a vychutnať si slnečné lúče.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.