Rumunsko - krajina nevídaných možností

Keď sa povie Rumunsko, veľa ľudí sa zarazí, pretože o tejto krajine skoro nič nevedia. S postupom času, si ale ľudia začínajú viac všímať krajiny, ktoré neboli až takou turistickou atrakciou. Aj keď Rumunsko nie je až taký dovolenkový trhák, má čo ponúknuť ľuďom, ktorých nebaví len ležať na pláži.

Poloha

Nachádza sa v juhovýchodnej Európe, v severnej časti Balkánskeho polostrova. Spoločné hranice má s Ukrajinou, Moldavskom, Bulharskom, Maďarskom a Srbskom. Na východnej strane sa nachádza pobrežie Čierneho mora. Rumunsko je od 1.1.2007, členom EU.

Turistika

Mnohých cestovateľov, ktorí majú radi turistiku, ťahajú do Rumunska práve hory. Táto krajina má naozaj krásne Rumunské Karpaty, ktoré sú veľmi rozmanité. Nádherné je sledovať, ako drevorubači zvážajú drevo pomocou koní, ovčiarsky psy pasú ovce a na lúkach sa preháňajú polodivoké kone. Nájsť sa tu dajú aj mnohé horské samoty, ktoré majú drevené strechy a starodávne pece na chlieb. 

Rumunské Karpaty svojou výškou, 2000 m.n.m., pripomínajú Alpy. Najfrekventovanejšie pohoria sú Fagaraša a Bucegi. Tu sa dajú nájsť veľmi dobra vybavené turistické útulne, kde sa dá najesť a vyspať. V prípade pekného počasia, môžete aj stanovať. Treba ale dávať pozor na to, aby ste v národnom parku, stanovali iba na vyznačených miestach.

romania pohoria

Letná dovolenka

Krásne výhľady sa naskytujú na vysoké vrcholky Karpát, ktoré lemujú pobrežie Čierneho mora. Ľudia, ktorí majú radi slnko, piesok a more, budú určite nadšení, z kedysi veľmi populárnych stredísk, ktoré sa tu nachádzajú. Prístav Constanta je centrom prímorskej oblasti. V jeho okolí sú najznámejšie rumunské letoviská Mamaia a Eforie Nord. 

Ďalšou možnosťou letnej dovolenky, je výletná plavba loďou priamo z Bratislavy, až do Rumunska a späť, po povodí Dunaja. Táto výletná plavba nie je až tak finančne náročná a poskytuje krásne výhľady, na prírodu popri Dunaji.

Transylvánia

Ak ste priaznivcami strašidelnej histórie a upírov, určite nesmiete na svojej ceste vynechať slávnu Transylvániu, spojenú s grófom Drakulom. Transylvánia ponúka mnoho krásnych miest, ktoré môžete navštíviť. Tu sú 4 najkrajšie miesta, ktoré by ste nemali pri svojej ceste Transylvániou vynechať:

  1. Hrad Peleš - Je jedným z najkrajších hradov v Európe. Kedysi slúžil ako letné sídlo Karola I., dnes ponúka veľkolepé výhľady.
  2. Sighisoara - Toto mesto je rodiskom Vlada Tepesa, známeho ako predloha pre známeho Drakulu.
  3. Hrad Bran - Tento hrad, je vraj jediným hradom v Rumunskej Transylvánii, ktorý sa najviac ponáša na popis Drakulovho hradu.
  4. Pevnosť Rasnov - Pevnosť, ktorá slúžila aj ako obrana, ale taktiež, ako útočisko mnohým ľuďom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.