Dovolenka: s kufrom alebo batohom?

Takmer každý rieši dilemu, do čoho sa vyplatí pobaliť na dovolenku. Spísali sme výhody a nevýhody pri ceste na dovolenku s kufrom, ako aj batohom. Tajným tromfom by mohol byť aj batoh na kolieskach.

Zobrať na dovolenku kufor alebo batoh? Zistite čo sa viac oplatí. 

Letná dovolenková sezóna sa pomaly, ale isto blíži. Mnoho ľudí už svoje destinácie a hotely má zarezervované, iných to ešte len čaká. Okrem ubytovania však treba riešiť aj množstvo iných vecí, ako napríklad dopravu, do čoho sa pobaliť alebo čo si vziať so sebou. Práve batožinu ľudia zvyknú riešiť na poslednú chvíľu a potom sa stáva, že chodia ovešaný igelitkami. Pritom by stačilo zvoliť si len správny kufor, batoh či cestovnú tašku. 

Batoh alebo kufor? Jednoznačná odpoveď neexistuje, keďže obe majú svoje výhody aj nevýhody. Kufre sú veľmi praktické, keď cestujete autom, pretože sa dobre ukladajú do úložného priestoru a veci v nich sa vám nepostláčajú. Taktiež pri ceste cez letecké spoločnosti sa zvykne nešetrne zaobchádzať s podpalubnou batožinou, čiže napríklad odolný kufor Travelite je určite výhodou. Problémom pri ceste na dovolenku s kufrom je jeho manipulácia. Pokiaľ musíte niekoľko krát prestupovať, zdolávať schody či ťahať ho po neupravených cestách, môže to byť veľmi vyčerpávajúce až otravné. 

V tomto smere vyhráva nad kufrom batoh. Ten je veľmi obľúbený medzi mladými ľuďmi, ktorý majú radšej „kočovnejšie pobyty“ a presúvajú sa z miesta na miesto. Je oveľa praktickejší na časté presuny, keďže si ho dáte len na chrbát a môžete ísť. Taktiež, ak cestujete lietadlom, s batohmi Cabinzero máte istotu, že si ho vezmete so sebou, ako príručnú batožinu. Svoje veci budete mať tak stále pri sebe a nemôžu sa vám poškodiť pri nešetrnej manipulácií na letisku. Nevýhodou batoha je, že veci v ňom sa vám môžu počas cesty postláčať. Taktiež, ak je príliš ťažký a ste odkázaný  na nosenie na chrbte, môže to byť dosť nepríjemné. Existuje však jedna alternatíva, ktorá je rozumným kompromisom medzi kufrom a batohom. Batohy na kolieskach majú výhodu v tom, že ich viete využiť na chrbte ako klasický batoh, no taktiež ťahať za sebou ako cestovný kufor. 

2 komentárov

  • Komentár Eva %AM, %27 %371 %2019 %07:%okt napísal Eva

    kufor na kolieskach v skrupinke je pre mna uplne top batozinou (: ja mam teraz konecne drahsi kvalitny kufor cez najkufre a uz so mnou precestoval boliviu, skotsko, filipiny a rusko a je uplne bez chyby - bez puklin, vsetky zipsy funguju ako maju dokonca aj madlo je stale rovnako dobre vysuvacie - ziadne zadrhele

  • Komentár Lukáš %PM, %09 %998 %2018 %22:%aug napísal Lukáš

    A ktoré sú lepšie tie kufre plastové, či škrupinové od Samsonite? :)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.