Milánsky Fashion Week

Napísal Kateřina Šímová 02. október 2024

Jedna z najočakávanejších módnych udalostí roka opäť nesklamala. Zatiaľ čo vzdušné pastelové kolekcie pre sezónu jar/leto 2025 viali počas týždňa na mólach, jesenné trendy v podaní celebrít a fashion insiderov zaplnili milánske ulice.

fashion_week_milano

Od kabátov po zem až po krajčírstvo na mieru, Zalando predstavuje top šesť lookov, ktoré v Miláne nebolo možné prehliadnuť:

ENSEMBLE

Vyžarovať eleganciu a sofistikovanosť. Nič o vás nepovie „Mám svoj život vyriešený“ viac ako zladená prepínacia sukňa s vreckom. Ako pozdrav zo 60. rokov 20. storočia, tento štýl zažíva znovuzrodenie, ktoré je viditeľné v rôznych kolekciách, od Niny Ricci až po Celine. Návštevníci MFW ukázali, ako tento trend štylizovať najlepšie – s pančuchami, ihlovými podpätkami a, samozrejme, so slnečnými okuliarmi Prada.

1_fahion_week_milano

VAMPIRE EMPIRE

Burgundy je nová čierna. V roku 2024 sa odtiene červenej pohybujú od žiarivých až po hlbšie tóny. Práve tmavá burgundy by mala byť vašou voľbou číslo jeden pre túto jeseň. Či už ide o priesvitné šaty vo farbe oxblood s ladiacimi topánkami ku kolenám od Gia Borghini, alebo o dvojradové sako, ktoré si obľúbila Jenna Ortega na filmovom festivale v Benátkach, vamp look si vyžaduje správne farebné vyváženie. A čerešnička na torte? Ladiace okuliare od Gucci.

2_fashion_week_milano

STRIPE A POSE

Ďalším dominantným trendom, ktorý sa v Miláne nedal prehliadnuť, boli pruhy. Či už navrstvené, alebo samostatné, pruhy ponúkajú nekonečné možnosti a nádych retro elegancie s klasickými horizontálnymi, vertikálnymi, odvážnymi cik-cak alebo véčkovými pruhmi. Všetky boli v Miláne k videniu. Tento štýl je synonymom eklektického looku značky Missoni, takže sety, šaty a extra dlhé kabáty vzdávali tomuto ikonickému módnemu domu poctu.

3_fashion_week_milano

FLOORED

Kabát ako outfit? Zvršky lemujúce členky a dotýkajúce sa podlahy sú späť. Variabilný a funkčný stavebný kameň vášho šatníka je v tejto sezóne dostupný v mnohých farbách a štýloch. Predstavuje sa v širokom spektre odtieňov od béžovej, olivovo zelenej po námornícku modrú. Dlhý kabát sa objavil na prehliadkach pre jeseň/zimu 2024 od značiek Chloe, Coperini, Ferragamo a mnohých ďalších. Fashion insideri ho tento týždeň najradšej kombinovali s párom kožených lodičiek, ktoré vykukovali spoza jeho okraja.

4_fashion_week_milano

COZY KNITS

Každoročné prvé vítanie jesene – aj tak by sa dali charakterizovať pletené kúsky šatníka všetkých tvarov a veľkostí, ktoré si zobrali do parády influenceri, návrhári a celebrity. Od prepínacích svetrov s rozviatymi plisovanými sukňami po zavinovacie pletené svetre s čiernymi lodičkami na ihlových podpätkoch. Tento pohodlný a chic trend bol favoritom Milánskeho Fashion Weeku.

5_fashion_week_milano

OLIVE SAFARI

Olivová zelená je zemitý odtieň, ktorý evokuje eleganciu a luxus, a bez váhania sa dá nazvať „it“ farbou tejto sezóny. Táto farba inšpirovaná prírodou vynikne ako v priehľadných a hodvábnych látkach, tak aj v ťažkých kožených a vinylových verziách. Olivové kabátiky, šaty a silonky sa najčastejšie kombinujú s hnedými čižmami až k stehnám, ako sme ich mohli vidieť na prehliadke Ferragamo pre jeseň/zimu 2024, zatiaľ čo niektorí preferujú jednofarebný styling aj s ladiacimi topánkami.

6_fashion_week_milano

Streetstylové fotky od @sarahellentreacher. Produktové fotografie od Zalando.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.