Rýchla kvásková mágia

Domáce pečenie z kvásku sa v súčasnosti teší veľkej obľube. Povedzme si, kto by odolal lahodnej vôni čerstvo upečeného pečiva? Milovníci domáceho pečenia zbystrite pozornosť! Na slovenský trh prichádza praktický pomocník, ktorý sa oplatí mať vždy po ruke.

Na slovenský trh prichádza praktický pomocník, ktorý sa oplatí mať vždy po ruke. Dr. Oetker predstavuje jedinečnú jarnú NOVINKU vhodnú aj pre domáce pekárne – sušený Ražný kvások na moderné pečenie kváskového chleba a pečiva. Nechajte sa inšpirovať a vyčarujte si v pohodlí domova chrumkavý kváskový chlieb, vláčny mazanec alebo ďalšie fantastické druhy sladkého alebo slaného pečiva. Objavte kúzlo kvásku, ktorý obsahuje baktérie mliečneho kvasenia, vďaka čomu budú mať vaše dobroty dokonalú, jemne kyslastú chuť i vôňu a vydržia dlhšie čerstvé. Pre okamžité použitie sušeného kvásku je potrebné do cesta pridať aj droždie. Vďaka kvásku a droždiu váš chlieb či mazanec bude krásne nakysnutý a zároveň vzdušný. Novinka je ideálnou voľbou aj pre vegánov. Jeho výhoda spočíva tiež v praktickom jednorazovom balení na 500 g múky. Vďaka Ražnému kvásku od Dr. Oetker bude vaše pečivo chutiť dokonale – ako z tradičnej pekárne so zárukou úspechu a spokojnosti.

Oživená tradícia

Preferujete tradičnú metódu kváskovania? Ak áno, sušený Ražný kvások Dr. Oetker môžete jednoducho oživiť a domáci chlieb piecť z čerstvého kvásku bez potreby ďalších kypriacich látok. Návod na oživenie kvásku a inšpiratívne recepty nájdete na stránke www.oetker.sk/kvasok

Receptové inšpirácie

Skvelý recept na domáci kváskový chlieb nájdete priamo na zadnej strane obalu výrobku. Ďalšie skvelé inšpirácie na slané a sladké recepty nájdete na stránke www.oetker.sk/kvasok . Pečivo, ktoré si upečiete doma podľa receptov Dr. Oetker, bude voňavé a vhodné na akúkoľvek príležitosť. Je len na vás či bude bochník „slávnostný“, alebo každodenný. Odporúčaná maloobchodná cena Ražný kvások Dr. Oetker 15 g: 0,55 – 0,59 €

Domáce kváskové žemličky
Jednoduchá príprava - 15 minut, asi 12 porcí

Prísady na recept Domáce kváskové žemličky:

Na cesto:
500 g múka hladká
2 zarovnané KL soľ
1 balíček Droždie Dr. Oetker
1 balíček Ražný kvások Dr. Oetker
1 ks žĺtok
300 ml mlieko vlažné
2 PL maslo rozpustené

Na potretie a posypanie:
1 vajce rozšľahané
soľ hrubá
mak celý

Okrem toho potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)

Príprava:
1) Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím a kváskom. Pridáme žĺtok, mlieko a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2)Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Každý diel rozdelíme na 3 menšie diely. Vždy z troch dielov vytvoríme valčeky a spletieme ich do vrkoča. Konce každej žemličky stlačíme a podstrčíme pod ňu, aby sa nám nerozplietla. Žemličky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
3) Povrch každej žemličky potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme soľou a makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: 200 °C
Doba pečenia: asi 20 Minút

4) Žemličky necháme schladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj recept a foto: Dr. Oetker

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.