Nízkokalorická Margherita alebo zaznávaná Hawai?

Napísal Monika Mičúchová 24. jún 2023

Prvá pizza, ako ju poznáme dnes, vznikla naozaj v Taliansku, v oblasti Neapole okolo roku 1000, ako pokrm chudobných roľníkov. Lenže paradajky sa na pizzu dostali až po roku 1531, keď ich do Európy doviezli španielski dobyvatelia.

freepik_pizza_23

Dnešná príprava pizze sa od tej pôvodnej obohatila aj o prípravu z bezlepkového cesta, sladkého cesta, cesta zo špaldovej či inej múky. Zo začiatku sa na pizzu vôbec nedávala paradajka. Až v druhej polovici 18. storočia sa v kuchárskych knihách prvý krát spomína paradajková omáčka, ale na pizzu sa dostala až koncom 19. storočia.

Ako si pripraviť tento milovaný pokrm, keď práve držíte diétu? Nízkosacharidová (keto diéta) sa teší veľkej obľube aj u nás. Obmedzenie príjmu sacharidov už nie je také ťažké ako pred niekoľkými rokmi. Teraz už si môžeme dopriať viac a viac potravín v nízkosacharidovom variante. Ani pizza nie je výnimkou. Pridajte si na ňu obľúbenú zeleninu, syr, kokteilové párky či jemne pikantné mexické chorizo, ale ideálny korpus na pizzu už nehľadajte. Máte ho priamo pred sebou!

Predstavujeme nízkoenergetický hotový korpus na pizzu Pizza base so zníženým obsahom cukru a tuku a zvýšeným obsahom bielkovín. Dokonca bez vajec a laktózy. Na pizzovom korpuse Pizza base si pochutia vegetariáni, ba aj vegáni.Nízkosacharidový korpus na pizzu si môžete zakúpiť na www.prodietix.sk 

Všetky programy Prodietix fungujú na princípe keto diéty. Ich cieľom je dostať váš organizmus do stavu zvaného ketóza. Ide o inteligentnú adaptáciu nášho tela v prípade nedostatku sacharidov v strave. Keto diéta je teda spôsob stravovania založený na veľmi nízkom prísune sacharidov a vyrovnanom príjme bielkovín. Výsledky sú vidieť veľmi rýchlo. Je však dôležité dodržať základné princípy a pravidlá tohto spôsobu stravovania. Predídete tak jo-jo efektu, teda opätovnému nabratiu zhodených kíl.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.