Krása? Relatívny pojem. No krásu stvárňuje aj vaša koruna krásy.

Napísal Kristína Chudá 29. jún 2022

Množstvo z nás sa vedome alebo nevedome často cíti pod tlakom spoločnosti, ktorá veľakrát tlačí na výkon, vonkajší obraz človeka a úspešnosť vo všetkých oblastiach. Napätie a nepohodu spôsobujú aj niektoré druhy médií a sociálnych sietí.

hair_0617_1200x600

Dennodenne sme konfrontovaní s obrazom dokonalého človeka, mladí ľudia majú problém rozoznať to skutočné od toho, čo je zastreté filtrami a povzniesť sa nad dokonale prezentovaným spôsobom života.

Krása vystriedala za posledné desaťročia množstvo trendov a iba tí najodhodlanejší dokázali vždy držať krok s bleskovo sa meniacimi ideálmi krásy. Nastavilo sa akési „merítko krásy“. Čo je krása a kto je krásny? Krása je veľmi relatívny pojem. Bola Snehulienka krásna? V tej dobe, áno. V dnešnej? Spustila by sa lavína kritiky. Má malé prsia či veľké stehná. Kto vlastne nastavil tieto primitívne kritériá krásy? Krásna žena musí mať veľké prsia, malý zadok a dlhé nohy?  A čo keď toto všetko má, ale keď otvorí ústa, zistíme, že by sme boli radšej, keby bola nemá. Aj vtedy je krásna?

A čo naša koruna krásy? S ňou to je o trocha ľahšie. Ale len o trocha. Mať dlhé či krátke vlasy? Kučeravé či rovné, byť blondína, bruneta alebo rusovláska? Čo si v akom veku môžeme dovoliť?

Zaujíma vás, aké účesy vyzerajú najlepšie v 20tke, 30tke, 40tke či 50tke? Mladší vzhľad a svetlejšie farby vám môžu ubrať roky.

Kľúč k skvelému účesu v každom veku je dvojaký. Najprv musíte nájsť účes, ktorý je vhodný k tvaru vašej tváre, potom musíte zvážiť štruktúru vlasov. Hrubé vlasy zvyčajne musíte nosiť dlhšie a jemné vlasy by ste mali nosiť kratšie a vrstvené. Mali, ale nemusíte! Všetko je len na vás!

Aký strih vám svedčí?

20+

Toto je vek, kedy je ešte stále povolené experimentovanie. Či už máte dlhé vlasy alebo kratší zostrih základom je, aby ste s ním vedeli pracovať. Ideálna je určite dĺžka pod plecia, s ktorou viete krásne variovať aj v rámci rôznych vlasových doplnkov. Nebojte sa používať výrazné šatky, čelenky, či saténové mašle. Keď k tomu pekne dotvoríte styling, budete určite pôsobiť hravo, nežne a žensky zároveň. V tomto období si totiž hravosť stále môžete dovoliť.

30+

V tejto životnej fáze už máte jasne definovanú svoju osobnosť, zväčša presne viete, čo od života chcete a premietava sa to aj do stylingov. Vlasový účes máte jasne definovaný a cítite sa sebavedome sama so sebou. Hodia sa vám vlasy kopírujúce líniu tváre, či rovný strih po plecia. Stále je to veľmi chic, no už s dávkou elegancie.

40+

Ženy po štyridsiadke si život užívajú, sú si vedomé toho, čo je pre ne podstatné. Naučili ste sa milovať svoje telo a vizáž. Pokiaľ túžite byť sexi a príťažlivá, voľte dlhšie vlasy a zmyselné vlny.

50+

V 50-ke nie ste odsúdená na krátky strih. Pokiaľ sú vaše vlasy zdravé, môžete si ich nechať, pestovať si ich, aby boli dlhé a vyzerali fantasticky. Skvelý strih pre všetky dámy po 50tke je mať vlasy po ramená. 

60+

Krátke účesy sú pre vás skvelou voľbou. Orámujú vašu tvár, ukazujú a zvýraznia vaše najlepšie a najkrajšie črty. Ale to neznamená, že vo svojom veku musíte ísť len „nakrátko“. Strieborné vlasy vedia byť veľmi sexi. A hlavne v dnešnej dobe rôznych možností a tónov šedej.

70+

Zahoďte zastarané pravidlá krásy pre ženy nad 70 rokov. Môžete nosiť dlhšie a blond vlasy, ak chcete, alebo si ich nechať zošedivieť, je to len vaša voľba.

Krása ženy nespočíva v mierach ani v účesoch. Spočíva v jej srdci, v jej duši a v jej myšlienkach.


https://www.liveabout.com/hairstyles-by-age-345722

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.