• Dnes máme Deň matiek

    Dnes máme Deň matiek

    Mama, maminka, mamulienka,  existuje množstvo variácií pomenovaní našej matky. Veľmi podobné  oslovenie na mamičku  majú napríklad Taliani – mamma, Španieli -  mamá, Francúzi – maman, Nemci a Poliaci – mama, a takto by sme mohli pokračovať... Čítať viac
  • Tetovač z Auschwitzu v novom vydaní, aj s filmovým spracovaním

    Tetovač z Auschwitzu v novom vydaní, aj s filmovým spracovaním

    Svetový bestseller Tetovač z Auschwitzu vznikol podľa príbehu Laleho a Gity Sokolovcov, sa dočkal filmového spracovania. Čoskoro príde na jednu streamovaciu službu a pri tejto príležitosti vychádza jeho tretie vydanie s filmovou obálkou. Čítať viac
  • Až 8 z 10 žien čaká po práci neplatená práca

    Až 8 z 10 žien čaká po práci neplatená práca

    Častejšie trpia deficitom spánku, no ich zárobky aj úspory sú v porovnaní s mužmi nižšie. Prieskum realizovaný na pracujúcich ľuďoch s deťmi vo veku od 3 do 25 rokov a na dospelej bezdetnej populácii odhalil, ... Čítať viac
  • 1
  • 2
  • 3

Advent prichádza!

Napísal Kristína Chudá 21. november 2022

Blíži sa čas, kedy odvšadiaľ počuť vianočné koledy. A tento magický čas môže byť pre vás dve nezabudnuteľný. Ako? Spravte si so svojou dcérou výnimočný predvianočný a vianočný čas a užite si spolu chvíle, ktoré budú len vaše. Tipy pre mamu a dcéru, ako si užiť predvianočné chvíle!

freepik_xms_mother_d_22

Zdroj foto: Freepik

Prinášame vám pár typov, vďaka ktorým si tento predvianočný čas zamilujete, užijete, spravíte si z týchto chvíľ vašu vianočnú tradíciu a vaše puto medzi matkou a dcérou sa ešte viac upevní.

Vianočné pečivo

Začína advent, prvá svieca na venci horí, pár týždňov do Vianoc a ešte nemáte medovníky, čajové pečivo, či vanilkové rohlíčky? Či už má vaša malá dcérka 6 rokov a či 16, stále je to vaše zlato. Spravte si spolu vianočné pečenie. Pustite vianočné koledy a môžete začať.

Spoločné vianočné nákupy dekorácii a darčekov

Máte už stromček, vianočné dekorácie či darčeky? Že nie? Vezmite svoju dcéru so sebou. Ak má vaša malá princezná len 6 rokov a verí, že darčeky nosí Ježiško, darčeky spolu radšej nekupujte. No pre staršiu dcéru budú nákupy to pravé orechové a môžete kupovať ozaj všetko, od stromčeka až po vianočné dekorácie. Garantujeme vám, že ak ešte nemáte vianočnú náladu, pri nakupovaní vianočnej dekorácie ju určite získate.

Navštívte spolu večer vianočné trhy

Z vianočných nákupov hor sa s vašou milovanou teenegerkou na vianočné trhy. Môžete tam nájsť nielen originálne vianočné dekorácie, vianočné hrnčeky ale aj tú pravú atmosféru Vianoc s vôňou pečených gaštanov. Či už na vianočné trhy máte len pár hodín alebo celý víkend, nič to nemení na tom, že vymrznete, uvidíte krásne večerné rozsvietené mesto a domov prídete spokojné a s vianočnou náladou.  

Vianočné filmy

Je piatok a neviete, čo s večerom? Spravte si filmovú vianočnú noc. Len vy a vaša „násť“ ročná dcéra. Založíte si oheň v krbe, alebo sa prikryte hebkou a hrejivou dekou a so skvelým zázvorovým čajom si užite všetky tie notoricky známe vianočné filmy.

Výzdoba domu

Po piatkovej filmovej noci prichádza sobota, ktorá je ako stvorená na výzdobu domu či bytu. Oprášte vianočné ozdoby ešte z čias vášho detstva a z čias detstva vašich ratolestí. Vynoria sa spomienky, na ktoré ste už možno aj zabudli. Alebo si vlastnoručne a spolu spravte vianočný veniec a jeho vôňa škorice a ihličia sa bude niesť celým domom.

Dobrý skutok má na Vianoce dvojnásobnú váhu

Okrem toho, že sú Vianoce sviatkami rodiny a pokoja, taktiež sú sviatkami dobrosrdečnosti a vďačnosti. Ak poznáte rodinu, ktorá má výrazné sociálne problémy, vezmite dcéru a spoločne  tejto rodine vyberte darček v podobe darčekového koša, plného jedla a sladkostí pre deti. Spravíte im nezabudnuteľné Vianoce.

Rodinné fotografie

Ponorte sa spoločne do minulosti s pomocou rodinných fotografií. Pripomeňte si rodinné Vianoce, keď vaša už skoro dospelá dcéra mala len pár mesiacov. Keď ťahala za stromček a vy ste ho museli mať pripevnený, aby nespadol. Iste sa spolu na to zasmejete. A aby ste na tieto vzácne chvíle nezabudli, založte si váš vianočný denník a zapisujte všetko, čo sa v ten rok na Vianoce udialo.


https://www.prevention.com/life/g25349054/mom-daughter-christmas-traditions-1/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.