Viete, ktoré skladby sú tie naj pri pri intímnych chvíľach?

Hudba je ideálnym doplnkom milostného života. Môže stimulovať sexuálne libido, znížiť strach z očakávaného výkonu, a dokonca predĺžiť dĺžku samotného milovania. Nová štúdia navyše potvrdila, že ľudia, ktorí počas sexu počúvajú hudbu...

freepik_couple_dancing_24

... majú sex častejšie a sú vo všeobecnosti spokojnejší so svojím sexuálnym životom.

Podľa nedávneho prieskumu spoločnosti ZipHealth, ktorý analyzoval údaje viac ako tisícky ľudí, 47 % z nich pravidelne počúva hudbu počas milovania. Zatiaľ čo pre 68 % je hudba prostriedkom na zníženie úzkosti z očakávanej sexuálnej výkonnosti, 63 % populácie výrazne pomáha predĺžiť trvanie sexu. Nová zahraničná štúdia poskytla odpovede na otázky, akú hudbu ľudia uprednostňujú počas sexu, aký je ich najobľúbenejší hudobný žáner, alebo aké tempo by mala mať melódia v ideálnom prípade, aby zodpovedala rýchlosti milovania.

Poslucháči hip-hopu a rapu si užívajú najdlhší sex

Vzhľadom na dĺžku pohlavného styku v kontexte počúvania konkrétneho hudobného žánru štúdia zistila, že ľudia, ktorí počúvajú hip-hop a rap počas sexu, vydržia najdlhšie (v priemere 31,5 minúty). "Na druhej strane, najkratší čas sexu zaznamenali poslucháči elektronickej tanečnej hudby – EDM (v priemere 27,2 minúty). Ďalšie zaujímavé zistenie sa týka používania slúchadiel pri intímnej hre. Podľa štúdie majú až 3 % ľudí počas sexu zapnuté AirPody," opísala Veronika Kubíčková, sexpertka z e-shopu www.ruzovyslon.sk, ktorý predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Top hudobným žánrom v spálni sa stal pop

Z dôkladnej analýzy zoznamu skladieb na Spotify pomocou kľúčových slov odborníci zistili, že najpopulárnejším hudobným žánrom v spálni je popová hudba. Nasleduje hip-hop a rap, a ďalej sú to R&B a soul.

Najpopulárnejšou piesňou, ktorú si zamilujete, je "Super Freaky Girl" od Nicki Minaj a  "The Hills" od The Weeknd. Medzi najobľúbenejších zahraničných interpretov patrí trio The Weeknd, Kanye West a Deftones.

Ideálne tempo melódie: 119 úderov za minútu

Okrem toho odborníci analyzovali zoznam popových skladieb na Spotify z hľadiska melodického tempa, aby zistili, ktoré skladby zodpovedajú ideálnemu tempu sexu. "Najideálnejšie tempo melódie bolo vedecky stanovené na 119 úderov za minútu (BPM = údery za minútu)," upresnila Veronika Kubíčková. "Odborníci preto považujú Birthday Sex od Jeremih's, I Wanna Be Yours od Arctic Monkeys alebo Get You (ft. Kali Uchis) od Daniela Caesara. Piesne populárneho umelca The Weeknd boli tiež merané na nízkych BPM. Napriek sexuálne nabitému textu má melódia tempo iba 75 BPM," dodala odborníčka.

Na druhej strane, medzi rytmicky najlepšie piesne pre sex patria Pour Me A Drink od Post Malone (pri 119 BPM), Missses od Dominica Fikeho (pri 119,9 BPM) a Brand New Dance od Eminema (pri 120 BPM).

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.