Kedy sa vám doma bude hodiť sušička bielizne?

Uvažujete o nákupe sušičky bielizne? Stále si ale nie ste istá, či do toho spotrebiča „ísť“ alebo nie? Ak ste na obe otázky odpovedala kladne, nižšie zistíte, kedy sa vám skutočne osvedčí.

pr 241116 1000x605

Sušička bielizne môže ušetriť čas aj peniaze
Samozrejme je značný rozdiel v tom, pokiaľ periete pre seba alebo pre päťčlennú rodinu. V druhom prípade sa sušička bielizne rozhodne osvedčí, pretože ručné sušenie vám môže zabrať aj viac než 100 hodín ročne! Uvažovať by ste o nej mala aj v prípade, ak nemáte doma príliš miesta na sušiak a nedisponujete ani balkónom či záhradou. Na druhú stranu sušenie bielizne vonku má svoje úskalia tak ako tak, pretože farebná bielizeň na slnku bledne a navyše sú tu prítomné rôzne nečistoty. A to ani nehovoriac o plynoch, ktoré rozhodne nepotešia alergikov.

Na novú sušičku si každopádne doma musíte urobiť miesto. Pri nákupe sa teda zamerajte na rozmery (a objem bielizne, ktorý sa do nej zmestí). Podstatná je ale predovšetkým energetická trieda, ktorá by mala byť v ideálnom prípade A+++. To sa síce negatívne prejaví na kúpnej cene, avšak následne značne ušetríte pri prevádzke. Napokon aj samotný nákup môže byť lacnejší. Stačí využiť zľavové kupóny na Hej.sk, zľavový kupón TDP.sk alebo zľavové kódy na Okay.cz a takisto energeticky šetrnú sušičku si zaobstaráte za nižšiu cenu, než býva obvyklé.

Ak naozaj nerada žehlíte, čo je u početnejších rodín úplne pochopiteľné, môžete dať túto úlohu partnerovi či odrastenejším deťom. Lenže ešte viac vám pomôže práve sušička. Väčšinu bielizne totiž nebudete musieť vôbec žehliť. Len košele je niekedy nutné „prejsť“, aj napriek tomu však majú menej záhybov a nejde o nič náročné. Niektoré sušičky majú navyše funkciu sušenia v pare, ktorá vyhladí záhyby na všetkom oblečení. Skrátka pohoda. Hoci by sa však z predchádzajúcich riadkov mohlo zdať, že je sušička bielizne dokonalý spotrebič, nie je vhodná do úplne každej domácnosti.

Naozaj by ste si mala zaobstarať sušičku bielizne?
Používanie sušičky má niektoré úskalia. Nie všetko je totiž možné týmto spôsobom sušiť, čo platí najmä pre vlnenú a hodvábnu bielizeň. V každom prípade na oblečení máte značku, ktorá vám celú „záhadu“ rozšifruje. Štvorec s krúžkom uprostred je dobré znamenie. Ak je však kruh preškrtnutý, týmto spôsobom by ste sušiť rozhodne nemala. Niekedy je tiež možné nájsť v krúžku jednu bodku (sušenie len pri nízkych teplotách), občas aj bodky dve, ktoré značia možnosť využiť vyššie teploty. Pred nákupom sušičky si teda doma bielizeň pozrite, aby ste mala istotu, že ju skutočne využijete.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.