Výškové práce, ktoré chránia exteriér rodinného domu a záhradu

Starostlivosť o exteriér rodinného domu a záhradu si vyžaduje viac času. Ľudia žijúci v panelákoch bez možnosti vyjsť si na záhradku majú viac času venovať sa iným činnostiam. Majitelia rodinných domov ale musia urobiť všetko pre to, aby ich bývanie nič neohrozilo.

shutterstock_rezanie_stromov

Práve v tom im môžu aj niektoré výškové práce. Viete ale ktoré výškové práce chránia exteriér rodinného domu a záhradu?

Orezávanie stromov

Niekedy tomu žiaľ nedokážeme zabrániť a stromy, ktoré máme na záhrade, začnú odumierať. Škodcovia, ktorí napadli tieto stromy, spôsobujú postupné odumieranie stromu. Suché konáre, napadnuté konáre škodcami ale môžu ohrozovať zdravie všetkých rodinných príslušníkov, ale aj váš majetok, poprípade majetok susedov, ak stromy presahujú až na pozemok susedov.

Ak nemáte potrebné vybavenie a máte obavy z orezávania stromov, odporúčame vám najať si firmu, ktorá vám orezávanie stromov dokáže zabezpečiť. Orežú potrebné stromy podľa vašich požiadaviek a navyše vám zrezané zvyšky odstránia z pozemku tak, aby ste to nemuseli robiť vy. Tieto firmy vám dokážu zabezpečiť orezávanie nielen rizikových stromov, ale aj stromov v ťažko dostupných terénoch, či na veľkých priestranstvách.

Orezávanie stromov chráni exteriér rodinného domu a záhradu. Ak máte v blízkosti domu stromy, ktoré sú poškodené, rizikové, práve včasné odstránenie tohto stromu vám môže pomôcť ochrániť váš domov.

Montáž hrotov proti vtákom 

Vtáčí trus a hniezda na fasáde rodinného domu mnohým majiteľom domov vadia až tak, že neváhajú likvidovať vtáctvo, ktoré im takto znehodnocuje ich dom. Efektívnym spôsobom, ako zabrániť hniezdeniu vtáctva na vašej fasáde, môžu byť hroty proti vtákom. Montáž dobrých hrotov proti vtákom vám vedia zabezpečiť firmy, ktoré sa špecializujú na výškové práce.

Tieto hroty vtákom neublížia. Majú ich len odradiť od pristátia na parapetách a aj od stavania hniezd na vašom rodinnom dome.

Zdroj obrázka: Autor: LaineN  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.