Útulný dámsky kútik, kde môžete byť sama sebou

Ste neustále v strese, máte pocit, že nič nestíhate a vstávate unavená? Je čas sa na chvíľu zastaviť a myslieť konečne viac na seba. A kde inde začať než u seba doma? 

Vybudujte si svoje malé kráľovstvo z kozmetického kútika a zrkadla. Naplňte ho vecami, ktoré vás tešia a ktoré vám dodávajú sebavedomie.

Základom správneho budoáru je toaletný stolík

Z rodinného poradovníka na kúpeľňu sa môžete odhlásiť. Všetky ranné prípravy obstaráte v pokoji a bez náhlenia vo svojom kútiku. Dôležitým základom je toaletný stolík. Ak máte väčšiu zbierku kozmetiky a šperkov, myslite na to, aby toaletka mala úložné priestory pod doskou, alebo aspoň zásuvku.

Zrkadlo, zrkadlo ...

Ak budete tento priestor využívať napríklad len večer počas starostlivosti o pokožku, vystačíte si aj bez zrkadla. Ak sa stane vaším oltárom krásy aj ráno, porozhliadnite sa po toaletnom stolíku so zrkadlomalebo aspoň po okrúhlom stolnom zrkadielku.

Aby sa vám pri stolíku sedelo komfortne, nestačí si k nemu prisunúť stoličku z kuchyne. Odporúčame vlastné kresielko alebo napríklad puf, ktoré majú mäkšie sedadlo a sú komfortnejšie. A samozrejme sa nebudete neustále ťahať so stoličkou sem a tam.

toaletny stolik19

Kozmetický stolík je trón každej elegantnej dámy.

Domáca maskérňa potrebuje dobré osvetlenie

Ak si rada dávate na líčení záležať a chcete, aby bolo perfektné, vybavte toaletku osvetlením. Prirodzené svetlo vám bude na tvár vrhať nežiaduce tiene. Zároveň nebudete limitovaná umiestnením stolíka a môže byť pokojne aj v tmavšej časti izby.

Ideálnym riešením je toaletka so zabudovaným osvetlením, ale stačiť bude aj klasická stolová lampa. Ak sa líčite pravou rukou, umiestnite lampu vľavo a naopak. Nebudete si rukou tieniť do tváre a krásne na seba uvidíte.

Umenie organizácie zvládnete na jednotku

Pripomínajú vaše súčasné úložné priestory v kúpeľni Pandorinu skrinku, ktorú neradno otvárať? Vo svojom novom budoári dajte veciam poriadok. Len tak sa nebudete stresovať hľadaním a hlavne zdržovať počas príprav do práce alebo na rande. Stačí do zásuvky zaobstarať organizér, ktorý ju premení v praktickú šperkovnicu. Úložné boxy, škatule a stojany na stole vám pomôžu skrotiť chaos v kozmetike, hrebeňoch a gumičkách do vlasov.

sperkovnica19

Stojace alebo nástenné šperkovnice budú strážiť všetky vaše poklady a vy sa v nich ľahko zorientujete. 

Náš tip: Neviete kam s pokladmi v podobe veľkého počtu náušníc, náramkov a príveskov? Stojace šperkovnice vám nahradia pokojne aj päť menších šperkovníc. Nezaberá veľa miesta a vy sa ľahko vyznáte vo všetkých svojich pokladoch.

Miestečko, kde dobijete baterky

Kozmetický kútik nemusí byť stvorený len na praktickým účely a rozhodne to nie je len o obstaraní toaletky. Ako veľké vaše kráľovstvo bude a čo v ňom budete podnikať, určujete len vy sama. Pokojne sa tu môžete zašiť s knihou alebo pohárom vína a počúvať obľúbenú hudbu.

Zútulnite ho čerstvými alebo izbovými kvetmi, sviečkami, menšou knižnicou alebo vinotékou. Skrátka čímkoľvek, čo vám robí dobre a pri čom rada načerpávate energiu. Skúste sa ráno neponáhľať a vrátiť všetko na svoje miesto, aby ste sa večer nevracala k neupratanému stolu. Namiesto relaxácie by na vás čakali len ďalšie povinnosti.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.