5 audiokníh pre kariérny rast

Napísal Kristína Chudá 15. apríl 2023

Milujete knihy, radi sa vzdelávate, chcete sa pohnúť vo vašej kariére ale stále nemáte čas na čítanie? Stačia vám slúchadlá do uší a vzdelávať sa môžete v podstate kedykoľvek. Máme pre vás 5 tipov na audioknihy, ktoré vás správne nakopnú, motivujú a váš kariérny rast bude skvele našliapnutý.       

freepik_audibook_comp_w23

Zdroj obrázka: Freepik

1. Chriss Voss: Nikdy nerob kompromis alebo vyjednávajte tak, ako by vám išlo o život.

„Manželka chcela mačku, ja som chcel psa. Tak sme urobili kompromis a máme mačku." Tak nejako si predstavuje výsledok vyjednávania Chris Voss, bývalý hlavný vyjednávač FBI. Chris Voss začínal ako radový policajt a postupne sa vypracoval až do pozície, kedy sám viedol rokovania s najväčšími zločincami, únoscami, vrahmi a teroristami. Stal sa špičkovým špecialistom na vyjednávanie, v ktorých ide o všetko, o holý ľudský život. V takýchto rokovaniach nemožno robiť kompromisy.

Chris svoje skúsenosti s vyjednávaním s únoscami dnes zúročuje ako poradca veľkých spoločností pri ich strategických rokovaniach. Vo svojom odbore je považovaný za jednu z najväčších autorít na svete. Unikátna a zábavná príručka pre kritické i každodenné situácie, ktorá vás naučí zvládať konflikty v práci či doma.

2. Phil Knight: Umenie víťaziť

Ako mladý a zvedavý si Phil Knight, vtedy čerstvý absolvent vysokej školy ekonomickej, požičal od otca päťdesiat dolárov a založil firmu s jednoduchým cieľom - dovážať z Japonska kvalitnú a pritom lacnú bežeckú obuv. V súčasnosti dosahuje Knightova spoločnosť Nike každoročný obrat 30 miliárd dolárov a jej "fajka" je viac, ako len obyčajné logo. Je to symbol elegancie a úspechu a stal sa jednou z mála ikon, ktoré okamžite rozpoznajú ľudia v každom kúte sveta.

3. Stephen R. Covey: 7 návykov skutočne efektívnych ľudí

Stephen R. Covey sa narodil 24. októbra 1932 v Salt Lake City v štáte Utah a opustil svet 16. júla 2012 v Idaho. Bol americkým lektorom a trénerom líderstva, prednášajúci na univerzite Jon M. Huntsman School of Business v Utahu a autor bestselleru 7 návykov skutočne efektívnych ľudí. Časopis Time zaradil publikáciu medzi 25 najvplyvnejších kníh o manažmente. Napísal ju uznávaný americký odborník na rodinnú problematiku a vedenie ľudí, Stephen Covey. Vo svojej príručke objasňuje sedem základných návykov, ktoré odporúča pre premenu v cieľavedomú, sebavedomú a harmonickú osobnosť. Predkladá, ako sústrediť naše odhodlanie, ako vytrvať pri dosiahnutí cieľov a mnoho ďalšieho.

4. Jan Mühlfeit: Pozitívny leader

Vedeli ste, že pozitívny prístup zvyšuje produktivitu až o jednu tretinu? Bývalý prezident európskeho Microsoftu Jan Mühlfeit zhrnul svoje mnohoročné skúsenosti vo vedení ľudí do štyroch krokov. Odhaľte, ako inšpirovať vlastný tím, ako dosiahnuť vytýčených výsledkov, a pritom si zachovať rovnováhu medzi úspechom a šťastím. Zistite, ako sa zbaviť stresu, negativizmu a odomknite v sebe svoj potenciál.

5. Timothy Ferriss: Štvorhodinový pracovný týždeň

Timothy Ferriss so svojimi knihami The 4-Hour Body a Štvorhodinový pracovný týždeň vedie rebríček bestsellerov New York Times. Časopis Wired ho nazval „supermanom zo Silicon Valley“, podľa Fast Company patrí medzi najinovatívnejších podnikateľov. Pôsobí ako poradca na jednej z fakúlt Singularity University, ktorá sídli vo výskumnom centre NASA Ames, kde skúma technológie urýchľujúce riešenie globálnych problémov. Takže zabudnite na systém, kedy po celé dni driete a vlastný život odkladáte na dôchodok. Luxusný život nie je len pre bohatých. Americký autor Timothy Ferriss vo svetovom bestselleri predstavuje spôsoby, ako si užívať aj v produktívnom veku. Podľa autora stačí so šikovnosťou využívať možnosti, ktoré nám moderný svet ponúka. Ako zefektívniť čas strávený prácou? Ako presvedčiť svojho šéfa, aby oceňoval výkonnosť, a nie prítomnosť? A ako si počas niekoľkých týždňov zaistiť stály príjem z drobného podnikania, ktoré bude vyžadovať minimum pozornosti?


https://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Voss

https://pigula.blog.respekt.cz/nikdy-nedelej-kompromisy-recenze/

https://www.sport.cz/behani/radime/clanek/947953-recenze-phil-knight--umeni-vitezit-pameti-zakladatele-firmy-nike.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Phil_Knight

https://sk.wikipedia.org/wiki/Stephen_Covey

https://janmuhlfeit.com/cs/o-mne

https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Ferriss

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.