Vydavateľstvo SLOVART poteší v lete deti pokračovaniami populárnych kníh

Začína leto a Vydavateľstvo SLOVART sa postaralo o to, aby mali deti čo čítať celé dva mesiace. Vychádzajú pokračovania populárnych knižných sérií.

slovart_kids_257

Jedenástou časťou známej série od Enid Blyton je titul s názvom Slávna 5 sa má super.

Julian, Dick, Anna, George a pes Timothy zažívajú ďalšie napínavé dobrodružstvo! Tentoraz sa vybrali kempovať! Usadili sa na lúke, tesne vedľa cirkusantov, no tí z toho vôbec neboli nadšení a správali sa nepriateľsky. A aby toho nebolo málo, Slávnej päťke robilo starosti aj blikajúce svetlo v najvyššej veži opustenej zrúcaniny. Napokon sa teda rozhodli tú záhadu preskúmať!

Maliar Jan Sovák, známy svojimi kresbami prehistorických zvierat a dinosaurov, napísal a ilustroval druhý diel série o Venceslavovi Brábkovi – Expedícia bádateľa Venceslava Brábka do temných hĺbín silúrskych morí.

Venceslav Brábek cestuje v čase a je to skrátka dobrodruh telom i dušou. Na cestu do praveku dokonca prehovorí aj svoju priateľku Auréliu. Na výprave do silúru v prvohorách ich čaká skalnatá krajina, horúce podnebie, hrozivé búrky, nebezpečne vysoký príliv a rozbúrené more. Oba denníky, jeden bádateľa Brábka a druhý krehkej, no odvážnej Aurélie, nás pobavia rôznym pohľadom na prežité dobrodružstvá a prenesú nás do silúrskej krajiny, akoby sme ju videli na vlastné oči.

V slovenskom preklade vychádza aj Tom Gates 16: MEGA storky a historky. Ďalšie veselé príbehy Toma sú tentoraz spojené s hromadou návodov na veci, ktoré si môžete vyrobiť!

Začínajú sa polročné prázdniny a pán Fullerman nedal deťom žiadnu úlohu. Tom sa teší, ako si oddýchne a užije prázdniny.

Lenže rodičia si splietli dátum a musia chodiť do práce. Narýchlo teda vymýšľajú Tomovi program, no jemu to neprekáža – improvizuje rád! Hlavne ak môže niečo vyrábať a navyše sa pritom všeličo dozvie - napríklad čo má dedko Bob vytetované na nohe a s kým bola babka Mavis na večeri.

Dobrodružstvá Malého Mikuláša sa hádam nikdy neskončia. Vychádza už šiesty diel s názvom Malý Mikuláš stále vystrája.

Tento malý šibal oplýva nápadmi, energiou a tými najfantastickejšími plánmi, ktoré sa však nie vždy skončia podľa očakávania.

Vylomeniny malého Mikuláša a jeho kamarátov spestrujú život rodičom aj učiteľskému zboru. No všetko sa napokon urovná, veď Mikuláš má vždy len tie najlepšie úmysly – a to je podstatné!

Nová séria kníh pre deti od svetoznámeho amerického spisovateľa Jamesa Pattersona o geniálnej sirote Maxi Einsteinovej pokračuje tretím dielom Maxi Einsteinová: Stroj času.

Maxi i jej geniálnych kamarátov z Inštitútu pre zmenu čaká nové neuveriteľné dobrodružstvo. Tentoraz budú bojovať proti hladu. A okrem problému s nedostatkom jedla pre všetkých ľudí bude Maxi, ako inak, čeliť aj svojim nepriateľom – korporácii Korpor a doktorovi Zimmovi. Ako tak pred nimi uteká, zistí, že jej idol Albert Einstein vymyslel aj stroj času. Parádne sa jej hodí. V minulosti má totiž šancu zistiť, kto boli jej rodičia aj odkiaľ pochádza ona sama. Podarí sa jej to?

Sestry sú pokračovaním detského komiksu Úsmev o obyčajnom jedenásťročnom dievčati s obyčajnými dievčenskými problémami. 

Tri týždne. Dve sestry. Jedno auto. Komiks podľa skutočných udalostí! Raina sa nevie dočkať, až bude mať súrodenca a z nej sa stane veľká sestra. Amara je však iná, než si Raina predstavovala... Niežeby nebola jej malá sestrička zlatá. Je však aj často mrzutá a najradšej sa hrá sama. Prejdú roky a ich vzťah sa veľmi nezlepšuje. Do toho všetkého sa im narodí brat a navyše sa zdá, že medzi ich rodičmi to škrípe. Najvyšší čas, aby dievčatá začali spolu vychádzať! Napokon, veď sú predsa ségry.

Druhý príbeh, v ktorom úspešná komiksová autorka Raina Telgemeier čerpá zo spomienok na svoje detstvo, je vtipným rozprávaním o tom, ako si dve sestry hľadali k sebe cestu počas výletu do Colorada na rodinnú stretávku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.