Vaša šéfka či šéf...

...sú tiež len ľudia, a ako takí sú ovplyvnení svojim astrologickým znamením. Ak teda veríte astrológii, čítajte ďalej a dozviete sa, "ako na nich"...

unsplash_like_boss_w

LEV - srdečná, srdečný

Dbajte na korektnosť, dobrý vzhľad, primeraný obdiv a váš nadriadený Lev sa vám odmení sympatiami a uznaním.
Hoci je Lev obdarený prirodzenou autoritou a rád rozhoduje, vo svojej podstate je veľmi srdečný, vysoko si ceniac dôveryhodnosť a vernosť. Intrigy a podrazy vám od Leva nehrozia; no v prípade, že vaše správanie má podobu kamarátskej ležérnosti, dočkáte sa od Leva nečakaného chladu a nezáujmu - takéto prejavy totiž bytostne neznáša.

PANNA - usilovná, usilovný

Pracovitosť, dokonalé oblečenie a dokonalé vystupovanie - to všetko vyžaduje nadriadený so znamením Panny. Okrem toho trvá na nedotknuteľnosti svojho ega (býva precitlivelé a vzťahovačné) - preto sa odporúča na Pannách nič nekritizovať, ani len tupú špičku ceruzky, ktorou si zapisuje telefónne číslo. A nech vás ani nenapadne flirtovať! Húževnatá a cieľavedomá Panna by vám rázne ukázala dvere.

VÁHY - láskavá, láskavý

Správajte sa vždy slušne, nekričte, neohovárajte a nadriadené Váhy si vás zaradia k "perspektívnym". Pokiaľ k tomu pridáte pôvab bez vyzývavosti a vlastný názor zarámovaný do skromnosti, máte vyhraté. Váhy totiž milujú súlad, harmóniu a spravodlivosť. Samozrejme, všetko má určité hranice - v prípade, že vás Váhy vyzvú k spolurozhodovaniu, nevyslovujte svoje názory (nech by boli akokoľvek rozumné), pokiaľ sa od kurzu daného Váhami odkláňajú o stoosemdesiat stupňov...

ŠKORPIÓN - energická, energický

Máte tendenciu lichotiť? V prípade, že váš nadriadený je Škorpión, to môže byť fatálna chyba; pretože Škorpión okamžite vycíti vaše postranné úmysly, odhalí vaše klamstvá a bude k vám k pristupovať s nedôverou. Získať si ho môžete len úprimnosťou a otvorenosťou. Dokonca aj vtedy, ak ide o kritiku jeho osoby. Obrovská energia totiž núti Škorpióna ísť stále ďalej a nezaoberať sa príliš podružnosťami.

STRELEC - priama, priamy

Pokiaľ sa stal vašim nadriadeným Strelec, nebude to ľahké. Pripravte sa na netaktnosť, indiskrétnosť, tvrdosť až hrubosť. Strelec síce dokáže aj úprimne pochváliť, kritika je však jeho doménou. Pred formálnosťou uprednostňuje temperament, kreativitu a originalitu - týka sa to prejavu, spôsobu práce i úpravy vzhľadu. Pri osobných stretnutiach so Strelcom začnite hovoriť o cestovaní a váš nadriadený vás bude ochotne počúvať...

KOZOROŽEC - prísna, prísny

To, čo nadriadený Kozorožec v žiadnom prípade neodpúšťa, je lajdáctvo, ľahkomyseľnosť a hlúposti (vrátane talizmanov, rodinných fotografií a ďalších zbytočností, ktoré nemajú s prácou nič spoločné, no napriek tomu sa povaľujú po pracovnom stole...). Kozorožca si možno získať stopercentnou disciplínou, racionálnym prejavom (z dlhých diskusií mu priam šedivejú vlasy) a spoľahlivosťou. Jeho cieľom býva - dostať sa až na úplný vrchol. Spokojný so sebou a svojim okolím vie byť vľúdny, láskavý a spravodlivý.

VODNÁR - nekonvenčná, nekonvenčný

Nadriadený Vodnár vám dovolí chodiť do práce v rozpadajúcich sa džínsach, pohovorí si s vami o svojich milostných skúsenostiach, dokonca si s vami i potyká. Pokiaľ si to vysvetlíte tak, že svoju prácu môžete odbyť, očakávajúc, že čas a kvalita práce budú vašim nadriadeným vnímané rovnako ležérne, tvrdo narazíte! Veľkorysosť, tolerancia a nekonvenčnosť Vodnára sa v okamihu stratia. A keďže Vodnár disponuje potrebou obnovovať a pretvárať, naozaj mu nepríde zaťažko okamžite vás vyraziť.

RYBY - zasnená, zasnený

Máte kreatívne sklony, zmysel pre precíznosť, úprimnosť a praktickosť? Potom ste ako váš nadriadený v znamení Rýb a budete si s ním rozumieť - spojí vás práca i sympatie.
Pozor! Oficiálne uznania, recepcie, ceremónie, tituly, spoločenské frázy a lichôtky sú pre Ryby len nevyhnutným zlom... Ryby vždy smerujú k podstate veci, ku skutočnému zmyslu vykonávanej činnosti. Ak to okolie robí inak, stráca ich rešpekt a postupne v nich vyvoláva pohrdanie až nepriateľstvo. "Pri lámaní chleba" sa potom Ryby prejavia nečakane energicky.

BARAN - nepokojná, nepokojný

Ste typ, ktorý hľadá pokojné pracovné miesto, v rámci ktorého sa netreba "pretrhnúť"? Vyhnite sa nadriadeným v znamení Barana! Ak budete chcieť preložiť prácu na ďalší deň, alebo odísť skôr, narazíte. Práca má podľa Baranov vždy prednosť. V prípade, že pracujete dobre a rýchlo, predsa nepotrebujete žiadne úľavy a máte dosť času a priestoru na všetko. V opačnom prípade nemáte vo firme čo robiť! Hoci Baran nie je malicherný, čas sú pre neho predovšetkým peniaze; a kto to vidí inak, musí si hľadať miesto ďaleko od neho.

BÝK - trpezlivá, trpezlivý

Neporiadok na stole a v spisoch, drobné preklepy či hodinový obed nedokážu nadriadeného so znamením Býka "nerozhádzať"; dobre vie, že "sme len ľudia". Po prekročení miery prijateľnosti vás však čaká ničiace tornádo. Keď Býk stratí trpezlivosť, prestane sa ovládať: zúri, kope, reve...
Pokiaľ chcete na Býka robiť dobrý dojem, vykonávajte svoju prácu poctivo a zachovávajte si pritom chladnú hlavu a situačný nadhľad. To Býka očarí. Ak budete chcieť Býkovi odporovať, musíte si byť svojou pravdou istí na dvesto percent.

BLÍŽENCI - tvorivá, tvorivý

Nadriadení so znamením Blížencov sú nadšení veselými, tvorivými a flexibilnými spolupracovníkmi, v ktorých sa takpovediac vidia. Blíženci jednoducho neznášajú jednotvárnosť, ponurosť, stereotyp a ťažkopádnosť... Máte dobré nápady? Viete sa vynájsť? Dokážete písať, telefonovať a piť kávu súčasne? Ste Blížencovým favoritom. Pripravte sa však na to, že váš "ochranca" je konfliktný typ a občas "stráca hlavu" - vtedy sa mu vyhnite veľkým oblúkom.

RAK - vnímavá, vnímavý

Máte rodinné problémy a vaše pracovné povinnosti vás vďaka tomu už už zavalia? Zverte sa svojmu nadriadenému Rakovi. Napriek tomu, že zanedbávanie pracovných povinností netoleruje, v takomto prípade dokáže prižmúriť oko (pri mimoriadne vážnych problémoch dokonca aj obe). Pod jeho hrubým pancierom sa totiž skrýva vnímavý a citlivý jedinec so zmyslom pre rodinné väzby. Ale pozor, nevypláca sa túto jeho dispozíciu zneužívať. Ak Raka podvediete, bez diskusie ste u neho skončili raz a navždy!
V prípade, že vám rodinné problémy nehrozia a chcete získať Rakovu pozornosť, pracujte, čo vám sily stačia. Rak - workholik vaše úsilie určite ocení.

Zdroj foto: Unsplash

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.