Fóbie podľa zverokruhu: Z čoho majú najväčší strach jednotlivé znamenia?

Napísal Kristína Chudá 06. august 2023

Pravda je, že sa všetci niečoho bojíme. Niekedy nás strach brzdí, aby sme boli v živote šťastní alebo aby sme sa posunuli z miesta. Keď si uvedomíte, čoho sa bojíte najviac, môžete na sebe začať pracovať. Ktoré fóbie trápia jednotlivé znamenia zverokruhu?

zodiak_17_1200x800

Kozorožec (22. 12. – 20. 1.) – neúspech

Kozorožci sú veľmi cieľavedomí a dokážu si úspech vydrieť. Keď ale ich snaha neprinesie ovocie, začnú prepadať beznádeji, pretože do nejakého projektu vložili už toľko úsilia a podriadili tomu všetky svoje plány. Pokiaľ sa niečo nepodarí, nezúfajte a hľadajte inú cestu k úspechu. Vaša snaha určite nebola márna.

Vodnár (21. 1. – 20. 2.) – nesloboda

Vodnári sa potrebujú cítiť slobodní a neznášajú akékoľvek obmedzenia. Výstižné, nie?

Ryby (21. 2. – 20. 3.) – zodpovednosť a samota

Ryby sú zasnení ľudia. Utekajú z reality do svojho vnútorného sveta. Tam sú svojimi pánmi. Nikto im tam nemôže ublížiť alebo po nich nedaj bože niečo chcieť. Zodpovednosti sa boja a rovnako tak aj opustenia. Neznesú pomyslenie, že sú na všetko samé. Zvlášť bez partnera sa cítia veľmi zraniteľné. Nebojte sa vziať ale život do svojich rúk. Len vy si určujete pravidlá.

Baran (21. 3. – 20. 4.) – zlyhanie

Barani sú súťaživí a chcú byť vo všetkom najlepší. Porážku potom nezvládajú dobre a vnímajú ju ako osobné zlyhanie. Najväčšie obavy majú z toho, že nedosiahnu svoje ciele a prvé miesto im vyfúkne niekto iný. Ich výhodou ale je, že sa len tak nevzdávajú a strach sa snažia prekonať. Nebojte sa neúspechu a uvedomte si, že cesta je cieľ.

Býk (21. 4. – 21. 5.) – niečo neznáme

Býci sú pohodlní a radi zostávajú vo svojej komfortnej zóne. Chcú sa cítiť hlavne pohodlne, a preto sa novým výzvam vyhýbajú. Čokoľvek neznámeho ich desí a môže v nich vyvolať až úzkosť. Strach im ale bráni posunúť sa z miesta, kde im to príliš nevyhovuje. Môže sa to týkať nevyhovujúceho zamestnania alebo nefungujúceho vzťahu. Bez zmeny to ale holt nepôjde.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) – záväzky

Najväčšou nočnou morou slobodomyseľných Blížencov je situácia, keď ich niekto niekam tlačí proti ich vôli. Nechcú lipnúť iba na jednej veci po zvyšok života. Potrebujú experimentovať, objavovať a nemôžu sa zaviazať k jednej veci, pretože sa obávajú, že o tie ďalšie prichádzajú. Najmä u mužov Blížencov je to typicky trvalý vzťah, svadba a rodičovstvo. S takými plánmi na nich veľmi opatrne!

Rak (22. 6. – 22. 7.) – zrada, agorafóbia

Raci sú citlivky a často sa obávajú zranenia a odmietnutia svojich blízkych. V hlave si vytvárajú katastrofické scenáre a od všetkých očakávajú nejakú zradu. Okrem toho tiež neznášajú preplnené miesta ľuďmi. To môže vyústiť až v agorafobiu, teda strach z verejných priestranstiev. Pokiaľ to necháte zájsť ďaleko, budete sa báť opustiť aj domov. V takom prípade určite vyhľadajte pomoc psychoterapeuta.

Lev (23. 7. – 22. 8.) – nedostatok pozornosti

Levy potrebujú byť stredobodom vesmíru. Všetci ich musia obdivovať a podporovať a beda, keď sa tak nedeje! Najhoršia je pre vás predstava, že vás ostatní ignorujú, že splyniete s davom a nikto vám nevenuje pozornosť. Ľahostajnosť a nezáujem sú pre vás naozaj veľmi zraňujúce. Neberte si to ale toľko k srdcu a neprepadajte pocitom menejcennosti. Ďalej sa venujte tomu, čo vás baví, a obdiv potom určite príde.

Panna (23. 8. – 22. 9.) – nedokonalosť

Panny majú cit pre detail a presnosť, v tom sa im nikto nevyrovná. Keď ale nie je všetko zotriedené a zrovnané, dokáže ich to pekne vyviesť z miery. To isté sa stane, keď im niekto naruší ich plány. To už ich doslova chytá panika. Nebuďte na seba také náročné a občas robte veci aj spontánne. Užívajte si viac kúzlo okamihu, keď sa veci dejú len tak, bez plánovania a kontroly.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) – konflikt

Váhy bývajú pekne pohodlné na to, aby niečo riešili. Od problému radšej utekajú alebo stočia rozhovor niekam inam, len aby sa vyhli konfliktu. Predstava konfrontácie ich doslova desí, a preto sa jej snaží vyvarovať, ako to len ide. Pokiaľ ale chcete mať vo svojom živote harmonické vzťahy, bez konfliktu to úplne nepôjde. Je úplne prirodzené, že sme každý iný a občas dôjde k stretu názorov.

Škorpión (24. 10. – 22. 11.) – nevera

Škorpióni si k srdiečku len tak niekoho nepustia. Keď už to ale urobia, dokážu milovať vrúcne. Niekedy až toľko, že samou láskou svojho milého zadusí. S ich citmi totiž rastie aj nedôvera a strach z toho, že ich milovaný opustí kvôli niekomu inému. Táto predstava je pre nich doslova utrpením. Hovorí sa, že určitá dávka žiarlivosti je vo vzťahu zdravá a normálna, nič sa ale nemá preháňať, tak na to pamätajte.

Strelec (23. 11. – 21. 12.) –premeškanie

Strelci si užívajú deň, ako by bol ich posledný. Potrebujú akciu a výzvy, neustále sa posúvať vpred a nasávať nové informácie aj zážitky. Najväčšou fóbiou je pre nich predstava, že niečo prešvihnú. Že mali byť niekde inde a venovať sa ešte niečomu inému. Nuda je pre nich sprosté slovo a majú pri nej pocit, že len márni čas. Uvedomte si ale, že ničnerobenie je tiež produktívne a nemusíte sa neustále hnať za dobrodružstvom. Hľadanie vnútorného pokoja je tiež dôležité pre osobný rozvoj.


https://www.dama.cz/clanek/fobie-podle-zverokruhu-z-ceho-maji-nejvetsi-strach-jednotliva-znameni#part=12

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.