Dovolenka pri mori s dieťatkom

Mnoho ľudí sa obáva dovolenky pri mori, ak majú dieťa. Boja sa napríklad cestovania, hygieny, stravy, alebo toho, že sa ich dieťa bude nudiť, alebo bude zle reagovať na more. V každom prípade sa dá mnohým veciam vyhnúť. Prinášame aj tipy na výbavičku pre bábätká.

family 1200x800

Zvykanie si na vodu

Ak vaše dieťa ešte nemalo skúsenosť s vodou, alebo sa kúpalo maximálne doma vo vani, tak ho určite vyskúšajte zobrať niekam ku vode, ešte predtým, ako pôjdete na dovolenku. V letných mesiacoch je vhodné, aby si dieťa zvykalo skôr pri jazere, ako na kúpalisku. V zimných mesiacoch je dobré využiť na spoznávanie plaváreň.

V jazere sa dieťa lepšie zoznámi so štrkovým, alebo pieskovým podkladom a s možnými vlnami. Potom na dovolenke pri mori už nebude také zaskočené a do vody pôjde ľahšie. 

Cestovanie

Je už na vás, či si zvolíte cestovanie autom, alebo lietadlom. Pri kratších trasách, do cca 8 hodín, je lepšie zvoliť auto, pretože môžete hocikedy zastaviť, prejsť sa, alebo pokočíkovať malé dieťa. Ísť autom je najlepšie v noci. 

Ak zvolíte lietadlo, tak skúste dieťa pred touto cestou dobre unaviť, pripravte mu dostatočne veľa hračiek a jedla. Nie v každom lietadle je jedlo vhodné aj pre veľmi malé deti.

Lokalita

Vybrať si tú správnu destináciu nemusí byť až taký problém. Na prvú dovolenku s dieťaťom je lepšie, aby ste šli niekam, kde to poznáte, kde je to blízko, alebo kde vám to niekto odporučil. 

Príliš exotické dovolenky, si vyžadujú aj náročnejšiu prípravu, ako napríklad očkovania, víza a podobne.

Typ ubytovania

Určite si vyberte ubytovanie, ktoré je kids friendly a ktoré má napríklad v cene animátorov, alebo rôzne workshopy pre deti. V takomto hoteli sa vyhnete tomu, že sa vaše dieťa bude nudiť, alebo sa na vás budú ľudia škaredo pozerať, ak si vaše dieťa dovolí plakať, alebo pišťať.

Pri dovolenke s dieťaťom toho zažijete naozaj veľa a uvidíte, že vás taká dovolenka toho mnoho naučí.

Príprava výbavičky malého cestovateľa na dokonalú letnú dovolenku

Čaká vás prvá dovolenka s bábätkom? Je prirodzené, ak máte z tejto premiéry tak trochu obavy. Preto treba myslieť na dôkladnú prípravu výbavy a oblečenia, aby mu nič nechýbalo na ceste alebo v samotnej destinácii. S KiK vám prinášame niekoľko užitočných tipov na praktické detské vybavenie, ktoré využijete na akomkoľvek výlete.

Cestovanie autom v lete býva samo o sebe náročné. Bábätku v autosedačke môže byť teplo, preto netreba zabudnúť na vložku proti poteniu. Ak ste si ju nestihli zadovážiť, môžete využiť aj bavlnenú plienku a večer na prikrytie zas jemnú deku. Ak už máte väčšieho „papkáča“, určite nezabudnite na podbradníky do auta alebo lietadla, vďaka ktorým sa vyhnete častému prezliekaniu.

1_kik_20723

Látkové plienky, 3,19 €. Deka pre bábätká, 9,99 €. Podbradníky, 2,99 €.

Na dovolenke pri mori vyberajte pre najmenších oblečenie, ktoré je vzdušné a z ľahkých materiálov. Skvelým príkladom sú univerzálne súpravičky rôznych farieb od KiK, ktoré môžete medzi sebou kombinovať. Na spanie môžete zvoliť body s krátkym rukávom alebo sety tričiek a tielok s krátkymi nohavicami. 

2_kik_20723

Body s krátkym rukávom, info o cene v predajni. Súpravička na leto, info o cene v predajni.

Na pláž nezabudnite pribaliť, okrem opaľovacieho krému, pokrývky hlavy či slnečníka aj detskú osušku. Praktické osušky s kapucňou v jemných zemitých farbách sa hodia pre dievčatko aj chlapčeka. Po kúpaní bábätko do nej  zabalíte, a tým sa vyhnete aj prípadnému ofúknutiu.

3_kik_20723

 Osušky s kapucňou, 4,99 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.